(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su Nojumi Bartaška (Bartas), kuris šiais metais iškovojo teisę atstovauti Lietuvą konkurse „Vaikų Eurovizija 2010″. Jis vyks Baltarusijos sostinėje Minske lapkričio 20 dieną.

Prieš kelias savaites vykusios atrankos metu paaiškėjo, jog Lietuvos garbę šiais metais gins Bartas su daina „Oki Doki”. Dvejus metus į „Vaikų Euroviziją” vyko mergaitės. Bartui dar tik 14 metų, o pagal Eurovizijos taisykles konkurse gali dalyvauti atlikėjai, kurie yra ne vyresni nei 15 metų.

„Mūsų delegacija į Minską išvyksta lapkričio 13 dieną, iki to laiko dar turime daug ką nuveikti. Žinoma, didžiausia problema – finansavimas. Tam, kad galėtume gerai pasirengtu, mums reikia 124 tūkst. litų. Nesinorėtų, kad šalia kitų valstybių atstovų atrodytume lyg kaimiečiai”, – sakė Nojaus tėvas Saulius Bartaška, vaikams gerai pažįstamas kaip kapitonas Flintas.

Miesto vadovas negalėjo pažadėti, kad Savivaldybė galės labai padėti lėšomis, tačiau prisidėti šiek tiek galėtų. „Konkurse dalyvaus kaunietis, kuris garsins ne tik šalies, bet ir savo gimto miesto vardą, todėl norėtųsi padėti. Galima mano oficialiu raštu kreiptis į miesto verslininkus, kad šie pagelbėtų ir paremtų Bartą, jog jo pasirodymas būtų tobulas”, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Atlikėjo tėvas taip pat užsiminė apie galimybes renginio metu pareklamuoti ir kitais metais Kaune vyksiančias Tarptautines Hanza dienas, Europos krepšinio čempionatą. Tai būtų puiki reklama šiems renginiams, kaip ir visai mūsų šaliai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: