(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį opozicijos nariai sužlugdė Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdį, kuriame nebuvo spėta priimti 33 miestui svarbių sprendimų.

Jau posėdžio pradžioje buvo bandoma sužlugdyti tarybos posėdį, kai opozicijos atstovas pasiūlė iš darbotvarkės išbraukti keliasdešimt svarbių klausimų.

Buvo siūloma iš darbotvarkės išbraukti klausimus, be pritarimų kuriems savivaldybė laiku negautų apie 60 milijonų litų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, tarp jų – 50 milijonų litų Žalgirio arenos statybai.

Tarybos posėdis turėjo tęstis nuo 15 valandos, tačiau į posėdžių salę po pertraukos negrįžo dauguma Lietuvos socialdemokratų partijos, partijos „Tvarka ir teisingumas“, Liberalų ir centro sąjungos, Darbo partijos frakcijų narių, todėl nebuvo kvorumo (bent 21 iš 41 Tarybos nario).

Dauguma posėdį palikusių Tarybos narių vietoj darbo juos išrinkusių kauniečių labui užkandžiavo kavinėje.

Liko nuvilti ir Žaliakalnio pagrindinės mokyklos bendruomenės atstovai. Socialdemokratai paprašė įtraukti klausimą dėl šios mokyklos reikalų, tačiau patys negrįžo į posėdį, todėl nebuvo išklausyti ir mokyklos bendruomenės atstovai.

Liko nepriimti sprendimai dėl paramos užsienyje žuvusių asmenų parvežimui, dėl gyventojų telkimo visuomenei naudingiems darbams, dėl paramos sporto klubams.

„Tarybos narių, kurie paliko posėdį, veiksmus vertinu kaip destrukcinius ir kenksmingus miestui. Taryba negalėjo svarstyti daug miestui svarbių klausimų. Socialdemokratai jau ne pirmą kartą nesilaiko Sėkmės koalicijos rėmimo sutarties ir pakenkė miesto interesams, pasukę destrukcijos keliu. Manau, kad tokiu elgesiu socialdemokratai sulaužė koalicijos rėmimo sutartį, sąmoningai stabdo miestui svarbius klausimus“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: