(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis Šanchajuje surengtame Lietuvos ir Kinijos ekonominio bendradarbiavimo forume šiandien pristatė Lietuvos transporto sistemą bei logistikos galimybes aptarnaujant tarp Kinijos ir Vakarų Europos gabenamų tranzitinių krovinių srautus.

„Rytų–Vakarų transporto koridorius, užtikrinantis sausumos jungtį tarp Europos ir Azijos, šalims atveria naujas galimybes plėtoti prekybą, o tuo pačiu ir skatinti ekonomiką. Prisidėdama prie šio transporto koridoriaus plėtros, Lietuva yra pasirengusi tapti Baltijos jūros regiono logistikos centru ir teikti aukštos kokybės transporto bei logistikos paslaugas“, – sakė ministras E. Masiulis.

Pristatydamas Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimo viziją, ministras E. Masiulis supažindino su Lietuvos transporto sistema ir krovinių tranzito galimybėmis, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto teikiamais privalumais.

Automobilių kelių ir geležinkelių transporto srityje Lietuva siūlo atgaivinti senuosius prekybos kelius, tokius kaip Šilko kelias ir Trans-Sibiro magistralė. Ši geležinkelio magistralė, traukinys „Vikingas“ ir konteinerinės laivybos linijos Baltijos ir Juodojoje jūrose gali būti naudojami vežant Kinijos tranzitinius krovinius į Klaipėdos jūrų uostą arba toliau transportuojant juos į Vakarų Europos valstybes europinės vėžės geležinkeliu.

„Pasaulio banko duomenimis, nuo 2007 m. iki 2010 m. Lietuvos logistikos paslaugų įvertinimas pasaulyje pakilo 10 pozicijų – dabar Lietuva užima 45-tą vietą iš 155 valstybių. Artimiausius kelerius metus numatome toliau tobulinti logistikos infrastruktūrą ir siekti dar didesnės pažangos“, – sakė ministras.

Susisiekimo ministras E. Masiulis ir jo vadovaujama Lietuvos delegacija Kinijoje taip pat susitiko su Hunano provincijos ir savivaldybių vadovais, lankėsi Šanchajaus jūrų uoste, susitiko su transporto ir telekomunikacijų verslo atstovais, tarp jų – su vienomis iš didžiausių Kinijos telekomunikacijų bendrovių „Huawei“ ir „ZTE“. Verslo įmones ministras pakvietė investuoti Lietuvoje, dalyvauti įgyvendinant stambius projektus viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės principu.

Ministro delegaciją lydi grupė Lietuvos verslininkų iš bendrovių „Bega“, „Achema“, „VPA Logistics“, „Metoil“, „Klasco“, „Autopaslauga“, Šarūnas Marčiulionis ir Jonas Kazlauskas, o taip pat AB „Lietuvos geležinkeliai“ bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai.

LR Susisiekimo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: