Kinijos užsienio prekybos centro viceprezidentas Liu Jianjun / Organizatorių archyvo nuotr.

Šį antradienį, liepos 3 d., Kaune įvyko speciali konferencija „Kantono importo ir eksporto mugė – vartai į Kiniją“.

Jos metu delegacija iš Kinijos užsienio prekybos centro ir Kauno pramonės, prekybos ir amatų rūmai kvietė verslo atstovus išnaudoti didžiosios Kinijos rinkos galimybes ir dalyvauti svarbiausiame šios šalies prekybos renginyje – „Kinijos importo ir eksporto prekių mugėje“.

 „Pasaulio ekonomika įžengė į sunkų etapą ir tai verčia dar aktyviau bendradarbiauti ekonomikos ir prekybos srityje. Kuriant ir išnaudojant plėtros galimybes laimi abi pusės, todėl kviečiu pasinaudoti mūsų sukurta verslo bendradarbiavimo platforma ne tik kokybiškų kiniškų prekių įsigijimui, bet Kinijos rinkai ištirti, atsidurti naujausių pasaulio pramonės tendencijų sūkuryje ir savo verslui plėsti“, – kvietė Kinijos užsienio prekybos centro viceprezidentas Liu Jianjun.

„Kinijos importo ir eksporto prekių mugėje“ kiekvienais metais apsilanko ir dalyviai iš Lietuvos. Pernai,  111-oje mugėje, dalyvavo 144 lietuviai.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis Kantono mugės organizatorių susidomėjimą Kauno verslu vertina palankiai: „Statistika rodo, kad Lietuvos verslininkai vis dar prisibijo Kinijos rinkos mastų. Džiugu, kad delegacija pagerbė savo vizitu ir paaiškino galimybes verslininkams. Lietuvos prekybos apimtys su Kinija keliasdešimt kartų atsilieka nuo Europos Sąjungos vidurkio. Nors mūsų verslui sunku konkuruoti Kinijos rinkoje su savo produktais, egzistuoja puiki niša siūlyti savo technologijas ir sprendimus, kurie Kinijoje rastų savo vietą.“

Liu Mingguo, Kinijos Liaudies Respublikos ambasados ekonomikos ir verslo patarėjas, savo kalboje atkreipė dėmesį į tai, kad per pastaruosius metus prekybos apimtys tarp Lietuvos ir Kinijos stipriai išaugo ir Lietuva šiuo atžvilgiu pirmauja tarp trijų Baltijos valstybių.

Susirinkusiems konferencijoje verslininkams ir spaudos atstovams buvo pristatyta Kantono mugė. Kinijos delegacijos atstovas p. Liu Jianjun pasidžiaugė, kad nuo mugės įkūrimo pradžios 1957 metais, jau surengta 111 sėkmingų mugių ir gali pasididžiuoti įspūdingomis apimtimis bei mastais. 111-oji mugė, pasibaigusi š.m. gegužės 5 d., pritraukė 210 833 pirkėjus iš 213 užsienio šalių ir regionų. Pastarosios mugės metu pasiekta apyvarta siekė net 360.3 milijardų JAV dolerių.

Konferenciją iniciavo „Kinijos importo ir eksporto mugės“ organizatorius Kinijos užsienio prekybos centras, prisidėjo Ekonomikos ir Prekybos Biuras prie Kinijos LR Ambasados su Lietuvos pramonininkų konfederacija bei Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais.

Apie Kinijos importo ir eksporto prekių mugę

Kinijos importo ir eksporto prekių mugė (kitaip – Kantono mugė) rengiama nuo1957 m. ir yra vienas svarbiausių Kinijos užsienio prekybos įvykių, kasmet sukviečiantis tūkstančius verslininkų ir lankytojų iš viso pasaulio. Jos šeimininkai – Kinijos Liaudies Respublikos Prekybos ministerija ir Guandžou  provincijos vyriausybė. Kiekvieną pavasarį ir rudenį ją organizuoja Kinijos užsienio prekybos centras Guandžou mieste.

112-oji Kinijos importo ir eksporto prekių mugės sesija vyks š.m.  spalio 15-lapkričio 4 d. Planuojama, kad jos plotas sieks 1,16 mln. kvadratinių metrų, kuriuose įsikurs 58700 stendų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: