Kulautuvoje - vaikų žaidimo aikštelė
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kulautuvos miestelio centre, visuomenės poreikiams skirtame žemės sklype, įrengta moderni šiuolaikiška vaikų žaidimo aikštelė: nusileidimo kalneliai ir įvairios sūpynės. Saugiai ir linksmai laiką mažieji kulautuviškiai leis šalia skulptūrų parkelio – poilsio zonos, kurią spėjo pamėgti suaugusieji.

Čia bus patogu atvykti ir miestelio svečiams, ir vietos gyventojams – kiek anksčiau Akacijų alėjoje įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas.

Kulautuva – kurortinės teritorijos statuso siekiantis miestelis, bet jame kol kas labai trūksta viešų vaikų žaidimų aikštelių. Miestelyje yra 18 daugiabučių namų, bet nei prie vieno iš jų nėra įrengta vaikų žaidimų aikštelių, vaikai neturi kur saugiai žaisti. Kulautuvoje gyvena1545 gyventojai, iš jų apie 200 yra vaikai iki 14 metų.

Infrastruktūra neužtikrino čia gyvenančių žmonių užimtumo – visos miestelio viešos įstaigos: seniūnija, biblioteka, žiemos metu nešildomas kultūros centras dirba tik darbo valandomis t.y. nuo 8 iki 17 ir yra aprūpinti tik savo veiklai vykdyti būtina įranga. Grįžę po darbų ar mokslų, miestelio gyventojai negali pasinaudoti jų teikiamomis paslaugomis.

Mažiausiais miestelio gyventojais pasirūpino Kulautuvos jauninimo centras – parengė paraišką dėl paramos kaimo bendruomenių veiklai remti. Projektui įgyvendinti per Žemės ūkio ministeriją Kulautuvos jauninimo centras gavo 24 tūkstančių litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: