(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Balandžio 7 d. 15.00 val. ir 17.00 val. kviečiame į spektaklį-performansą „Bitinėlio pasakos šešiems pojūčiams“.

Spektaklio kūrėjai – jauni, neseniai profesionalų kelią pradėję menininkai, baigę studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Vilniaus dailės akademijoje. Jaunųjų aktorių kūrybos tikslas – ieškoti naujų teatro formų, jungiant skirtingas meno rūšis, naudojant meno terapiją ir interaktyviai bendraujant su žiūrovu.

Spektaklis „Bitinėlio pasakos šešiems pojūčiams“ buvo sukurtas naudojant lėlių teatro principus, tačiau remiantis tais pojūčiais, kuriais vadovaujasi neregintis žmogus. Siužetą galima suprasti ir pajusti iš garsų, kvapų, prisilietimų ir net skonio. Vaidinimo metu, keletas žiūrovų nejučia tampa dalyviais, o likusieji gali stebėti visą procesą iš šono. Spektaklio kūrėjai nukelia žiūrovą į skirtingas pasaulio šalis ir suteikia galimybę prisiliesti prie nepažįstamų kultūrų.

Šio spektaklio kelionę po Lietuvą remia Europos sąjungos fondas pagal programą „Veiklus jaunimas“. Autoriams labai svarbus tikrasis jo adresatas – neregintis žiūrovas, kuriam ypatingai sunku kitaip pažinti meno kūrinius. Be abejo, svarbūs ir kiti žiūrovai, kurie dalyvauja spektaklyje ir gali patirti neregio būseną (kai kuriems žiūrovams užrišamos akys). Galimybė bent trumpam pabūti kito (neregio) vietoje, ugdo sveikų žmonių supratimą bei toleranciją. Po spektaklio kūrėjai bendraus su žiūrovais, jiems svarbu išgirsti stebėtojų nuomonę, įspūdžius ir pastabas.

Spektaklio režisierė: Karolina Žernytė
Vaidina: Karolina Žernytė, Jūratė Trimakaitė, Asta Stankūnaitė, Mindaugas Černiauskas, Karolis Algimantas Butvidas, Imantas Precas, Ieva Juršėnaitė, Lukas Pacenka.

Spektaklis vyks Lietuvos švietimo istorijos muziejuje, Vytauto pr. 52.
Įėjimas su muziejaus bilietais.
Informacija tel. 206210

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: