(c) fibaeurope.com/Castoria

Lietuvos rinktinė baigė savo pasirodymą Europos vyrų krepšinio čempionate. Mūsiškiai 73:69 (14:20, 18:17, 24:11, 17:21) nugalėjo Graikijos rinktinę ir iškovojo penktąją vietą. Ši pergalė šeimininkams suteiks daugiau taškų oficialiame FIBA šalių reitinge.

Graikai rungtynes pradėjo daug aktyviau ir išsiveržė į priekį 2:8. Lietuviai nepasidavė – Mantas Kalnietis pelnė penkis taškus iš eilės ir sumažino skirtumą iki minimumo. Vis dėlto, mūsiškiams niekaip nesisekė apsiginti prieš „du prieš du“ ir varžovai vėl įgijo šešių taškų persvarą – 14:20.

Antrąjį kėlinį sėkmingai pradėjo Kostas Koufos, padidinęs skirtumą iki dviženklio. Lietuvos rinktinei tvirčiau atsakyti tik įpusėjus ketvirčiui, kuomet po Martyno Pociaus tritaškio ir Roberto Javtoko metimo iš po krepšio rezultatas tapo 27:29.

Nepaisant to, rungtynių pertrauka prasidėjo varžovams pirmaujant penkiais taškais.

Vėliau nei vienai komandai ir toliau nepavyko įgyti iniciatyvos. Visgi, po penkių iš eilės Pauliaus Jankūno taškų Lietuva pirmąkart išsiveržė į priekį – 40:39. Tada techninę pražangą gavo Ilias Zouros, o lietuviai tai pavertė dar keturiais taškais.

Toliau puikiai žaidę šeimininkai iki ketvirčio pabaigos padidino šią persvarą iki aštuonių – 56:48.

Paskutiniąsias dešimt minučių varžovai pradėjo spurtu 5:0, tačiau Simas Jasaitis ir Darius Songaila atsakė tuo pačiu. Kėlinio pabaigoje graikai surengė dar vieną spurtą ir išlygino rezultatą. Tuomet iššovė Rimantas Kaukėnas ir D.Songaila ir Lietuva užsitikrino pergalę rezultatu 73:69.

Pagrindine pergalės priežastimi tapo puikiai sužaistas trečiasis kėlinys, kurį mūsiškiai laimėjo 24:11. Lietuvos rinktinė taip pat daug sėkmingiau ėmė atšokusius kamuolius (47 prieš 29) ir net 20 jų atsikovojo puolime.

Po susitikimo Lietuvos vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra sakė, jog tai buvo keistos rungtynės. „Didžiausia problema buvo motyvacija.“ – mačo nereikšmingumą pabrėžė strategas – „Visgi, neabejoju, jog mūsų varžovams buvo dar sunkiau. Juk mes žaidėme prieš savo sirgalius.“

Robertas Javtokas taip pat pripažino, jog rungtynės nebuvo labai svarbios. „Tačiau stengėmės iš visų jėgų, norėjome laimėti.“ – sakė ekipos kapitonas – „Antrojoje pusėje žaidėme geriau, gera baigti turnyrą pergale.“

Lietuva: Martynas Pocius 13, Darius Songaila 12, Mantas Kalnietis 11, Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas ir Rimantas Kaukėnas po 10, Simas Jasaitis 7

Graikija: Nick Calathes 16, Kostas Koufos 14, Antonios Fotsis ir Konstantinos Vasileiadis po 13.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: