Lietuva sieks teisės rengti olimpinį atrankos turnyrą
(c) L.Kazakevičiaus/KaunoZinios.lt nuotr.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) bandys gauti teisę kitąmet rengti . Iškovoję galimybę varžytis šiose varžybose, lietuviai dėl bilieto į Londoną veikiausiai kovos su 11 varžovų.

LKF vadovai sekmadienį, rugsėjo 18 d., susitiks su FIBA prezidentu prancūzu Yvanu Mainini ir su juo aptars galimybę mūsų šalyje surengti dar vieną milžinišką krepšinio renginį.

„Manau, kad FIBA vadovams turėjo padaryti įspūdį Europos čempionato organizacija ir dalyviams suteiktos sąlygos. Kalbėsimės su FIBA prezidentu ir norėtume turėti galimybę kitąmet rengti atrankos turnyrą“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Lietuvos rinktinė olimpinėje atrankoje dalyvaus užsitikrinusi mažiausiai šeštą vietą Europos čempionate. Atrankoje Senajam žemynui iš viso rezervuotos keturios vietos.

Olimpinį atrankos turnyrą, kuris dabartinio formato bus rengiamas tik antrą kartą, teoriškai pretenduoja surengti visos dalyvaujančios komandos. Norą organizuoti šias varžybas jau yra išreiškusi Venesuela ir Puerto Rikas.

2008 metais paskutiniai olimpiniai kelialapiai buvo dalijami Graikijoje. Neoficialiomis žiniomis, tada organizatoriai už galimybę surengti turnyrą sumokėjo 3 mln. eurų.

Manoma, kad piniginis klausimas renkant būsimo turnyro vietą bus svarbiausias ir šiemet.

Turnyro sistema

Olimpinis atrankos turnyras bus surengtas liepos 2-8 dienomis. Jame varžysis nacionalinės komandos iš penkių žemynų. Europai turnyre atstovaus keturios rinktinės, Amerikai – trys, Azijai ir Afrikai – po dvi, Okeanijai – viena.

12 rinktinių bus padalytos į keturias grupes, o į kitą etapą pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės rinktines. Jos susikaus ketvirtfinaliuose, o po to – pusfinaliuose. Pusfinalių nugalėtojai iš karto gaus kelialapius į olimpiadą, o mačo dėl trečios vietos laimėtojas gaus paskutinį bilietą į olimpines žaidynes.

Tiesioginius bilietus į olimpines žaidynes gaus 9 rinktinės. Iš jų jau žinomos šešios – Didžioji Britanija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Tunisas, Argentina, Brazilija ir Australija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: