(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė rengiasi kontrolinių rungtynių maratonui. Jau liepos 31 dieną 21 val. Šiaulių arenoje mūsų nacionalinė komanda susitks su Suomijos rinktine.

Lietuvos rinktinė šiam mačui jau rengiasi pilnos sudėties, prie komandos treniruočių prisijungė Linas Kleiza ir iš rezervinės rinktinės pakviestas Arvydas Eitutavičius.

Suomijos rinktinė rengiasi 2011 metų Europos čempionato atrankos varžyboms ir į Lietuvą atvyks puikios nuotaikos. Europoje puikiai žinomo krepšinio specialisto Henriko Dettmanno treniruojami suomiai prieš kelionę į Lietuvą laimėjo visas šešerias žaistas rungtynes.

Būsimi lietuvių varžovai iš pradžių du kartus išvykoje įveikė Portugalijos rinktinę – 70:67 ir 70:61. Po to Suomijos krepšininkai Prancūzijoje 92:68 sutriuškino šių metų pasaulio čempionate dalyvausiančią Tuniso rinktinę, Londone 89:73 įveikė Kanados rezervinę rinktinę ir 81:77 – Didžiosios Britanijos nacionalinę komandą.

Suomijos rinktinė per šiuos mačus rungtyniavo stipriausios sudėties, ją į priekį vedė krepšinio pasaulyje puikiai žinomas snaiperis Teemu Rannikko, 203 cm ūgio Samuelis Haanpaa ir atakuojantis gynėjas Shawnas Huffas iš Graikijos „Kavala“ klubo. Suomijos rinktinėje karjerą tęsia ir buvęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas Hanno Mottola.

Po mačo su Suomijos rinktine lietuviai Panevėžio „Cido“ arenoje rugpjūčio 2 dieną priims Čekijos nacionalinę komandą.

Bilietus į Lietuvos rinktinės kontrolines rungtynes platina „Tiketa“.

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: