Wikimedia Commons archyvo nuotr.
Žurnalo „Veidas” sudarytame 2013 metų savivaldybių reitinge Kaunas užėmė 3-iąją vietą. Iš pagal 25 parametrus vertintų visų šalies savivaldybių Kauno miestas išsiskyrė renovuotų mokyklų skaičiumi, nusikalstamumo mažėjimu, gera sveikatos priežiūra, pagyvėjusia nekilnojamo turto rinka, bibliotekų skaičiumi, mažu sergamumu bei maža migracija į kitus Lietuvos miestus ar užsienio šalis.

Septintus metus sudaromame savivaldybių reitinge praėjusiais metais ketvirtąją vietą užėmęs Kaunas šįmet aplenkė Klaipėdą ir pakilo laipteliu aukštyn.

„Džiugu, jog Kaunas pasitempė ir pakilo viena pozicija aukštyn. Kiekvienais metais savivaldybė stengiasi mažinti biudžeto įsiskolinimus, įgyvendinti miestui naudingus projektus. Prie gyvenimo kokybės gerėjimo prisideda ir gyventojai, o tai turi įtakos miesto rodiklių gerėjimui”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Žurnalo „Veidas” duomenimis, Kauno ir Kauno rajono savivaldybės patenka į perspektyviausiųjų savivaldybių gretas. Prasčiausiai šioje srityje vertinamos Anykščių, Zarasų, Ignalinos ir Akmenės savivaldybės. Pagal žurnalo pateikiamą informaciją, Kauno miestas patenka į savivaldybių, kuriose fiksuojamos mažiausios santykinės valdymo išlaidos, sąrašą.

Kaip rašoma savivaldybių reitingą sudariusiame žurnale „Veidas”, Lietuvos savivaldybės buvo vertinamos pagal 25 įvairius parametrus ir maksimaliai galėjo surinkti 200 taškų. Vilniaus miesto savivaldybė buvo įvertinta 148 taškais, Neringos – 131, o Kauno – 120 taškų.
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: