(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 25 dieną Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje Lietuvos teisininkų draugijos Kauno skyrius pakvietė visus į mokslinę-praktinę konferenciją „Teisinio reguliavimo ypatumai šiandieninės globalizacijos kontekste”.

Miesto meras Andrius Kupčinskas pasveikino visus konferencijos dalyvius. „Gerbiami teisininkai, sveikinu jus, susirinkusius į tikrai labai aktualią konferenciją, nagrinėsiančią teisinio reguliavimo ypatumus. Kiekvienos teisinės valstybės pamatas yra piliečių interesų apgynimas ir atstovavimas, remiantis tos valstybės teisine baze, tačiau šiandieną turime visiškai kitą kontekstą, nei prieš 20 metų. Esame ne tik Lietuvos, bet ir Europos sąjungos piliečiai. Tikiu, kad mūsų institucijos ir specialistai sparčiai eina modernios teisėtvarkos keliu, bet gyventojų švietimas įvairiais teisės klausimais dar nėra pakankamas. Todėl linkiu ne tik atrasti atsakymus į subtilius bei globalius klausimus, bet ir toliau skatinti teisinį piliečių prusinimą. Įdomių, praturtinsiančių visų mūsų žinias, pranešimų ir gero darbo”, – kalbėjo meras.

Konferencijos metu buvo kalbama apie Europos Sąjungos vaidmenį ir įtaką valstybių narių baudžiamajai teisei, kaip Lietuvoje yra ginamos teisės į privatų gyvenimą tiek teoriškai, tiek praktiškai, koks yra notaro vaidmuo šeimos teisiniuose santykiuose. Taip pat buvo pateikta Vyriausybės aktų teisėtumo, kontrolės, žinybingumo ir teismingumo lyginamoji analizė.

Pranešimus skaitė Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto prof. Edita Gruodytė, advokatė, doc. dr. Liudvika Meškauskaitė, Mykolo Romerio universiteto lektorė, notarė Svajonė Šaltauskienė, LR Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas, Lietuvos teisininkų draugijos pirmininkas, doc. dr. Stasys Šedbaras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: