(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Įsibegėjęs Kauno „Žalgirio“ garvežys Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir toliau nuo savo bėgių be gailesčio šluoja visas kliūtis. Sekmadienį aštuntojo turo rungtynėse tai savo kailiu pajautė Vilniaus „Lietuvos rytas“. Vienu metu komandas skyrė net 35 taškai (64:29), o aidint finalinei sirenai „Žalgirio“ pranašumas nekėlė nei menkiausių abejonių – 85:60.

Dvikovos pirmosiomis minutėmis vilniečiai nesugebėjo nieko padaryti tiksliai veikusiam „Žalgirio“ puolimo mechanizmui: Travisas Watsonas pasinaudojo puikiu DeJuano Collinso perdavimu ir neklydo iš po krepšio, Artūras Milaknis pataikė iš vidutinio nuotolio, o sudėtingą metimą realizavo D.Collinsas. Tai lėmė, jog sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes žalgiriečiai pirmavo „sausai“ – 6:0. Akimirkai atsigavę varžovai aptirpdė skirtumą iki minimumo (5:6), tačiau vos pasirodęs aikštelėje du taškus pridėjo Mirza Begičius, o Manto Kalniečio metimą pataisė kapitonas Paulius Jankūnas (10:5). Martynui Pociui pataikius tolimą dvitaškį, o Tomui Delininkaičiui pridėjus sudėtingą reidą, žalgiriečiai pirmavo 14:11. Paskutinę ketvirčio minutę užtikrintai abi baudas sumetė M.Begičius, vėl padidindamas persvarą iki penkių taškų – 16:11. Vilniečių ataka užstrigo žaliai-baltų gynybos gniaužtuose, tuo tarpų kėlinukui tašką padėjo gražūs T.Delininkaičio taškai – 18:11.

Pradėtą darbą aikštelės šeimininkai sėkmingai tęsė ir po trumpos pertraukėlės. D.Collinsui neklydus nuo baudų metimų linijos komandas pirmą kartą skyrė dviženklis taškų skaičius – 22:11. Netrukus iš krašto tolimą dvitaškį pataikė Dainius Šalenga, o savo snaiperio savybes dar kartą pademonstravo A.Milaknis, priversdamas varžovų trenerius sunerimti ir sušaukti minutės pasitarimą (27:16). Tačiau situacija nesikeitė ir toliau – be priežiūros paliktas M.Pocius į „Lietuvos ryto“ krepšį smeigė tritaškį, sukeldamas milžiniškas aistruolių ovacijas (30:16). Maža to, svečiai nespėjo suregzti atakos per tam skirtą laiką ir prarado kamuolį. Už tai šiuos negailestingai baudė vos akimirkai laisvės gavęs ir dar vieną tritaškį pataikęs T.Delininkaitis bei P.Jankūnas (35:18). Į tai tiksliu tolimu šūviu atsakė Jonas Valančiūnas, tačiau kitame aikštelės gale tuo pačiu pasižymėjo M.Kalnietis (38:21). Paskutinėmis kėlinuko minutėmis vilniečiai prašė net kelių minutės pertraukėlių, tačiau šios jokios apčiuopiamos naudos nedavė, o „Žalgirio“ pranašumą įtvirtino M.Begičius ir M.Pocius – 42:23.

Po didžiosios pertraukos šventė Kauno sporto halėje tęsėsi. Po D.Šalengos ir T.Watsono metimų su pražangomis kauniečiai pirmavo 47:25. D.Collinsui ir P.Jankūnui pridėjus taiklius metimus nuo baudų metimų linijos, skirtumas tapo triuškinantis – 51:25. Netrukus dar kartą su pražanga pataikė D.Šalenga, o paskutinę atakos laiko sekundę pasižymėjo M.Pocius (55:25). Šiam pataikius vieną baudą skirtumas dar labiau išaugo (56:25), o vilniečių „sausros periodas“ pasiekė jau šešių minučių ribą. Keturis taškus iš eilės pelnius M.Begičiui, „Žalgiris“ pirmavo 60:27, o Aco Petrovičius į aikštelę pirmą kartą išleido Mindaugą Kuzminską ir Omarą Samhaną. Po įspūdingo M.Kuzminsko dėjimo skirtumas dar labiau išaugo – 64:29. Panašiai kėlinukas ir baigėsi – jam tašką padėjo T.Delininkaičio baudos (66:35).

Kiek sėkmingiau paskutinė rungtynių atkarpą pradėjo vilniečiai, tačiau jų džiaugmas truko labai trumpai. Po A.Milaknio dvitaškio ir P.Jankūno baudų komandas ir vėl skyrė 30 taškų – 70:40. Jau po akimirkos labai sudėtingą reidą rezultatyviai užbaigė M.Kalnietis (72:42), kuris padėjo tašką ir kitai komandos atakai. Šį kartą – iš tolimos distancijos (75:44). Varžovų trenerių štabas iš karto sušaukė minutės pasitarimą, tačiau po jo ir toliau sėkmingai smaginosi M.Kalnietis (77:44). Įdomu tai, jog pirmą kartą aikštelėje „Žalgirio“ gretose vienu metu buvo visi penki Lietuvos krepšinio rinktinės nariai. Tačiau ir šis modelis pranoko vilniečius, po T.Klimavičiaus baudų švieslentėje degė skaičiai 79:48. Skirtumas dar labiau išaugo po M.Pociaus šūvio iš toli (82:50). Iki finalinės rungtynių sirenos svečiams pavyko kiek sumažinti atsilikimą, tačiau tai nieko nekeitė. Galutinis rungtynių rezultatas – labiau nei užtikrintas – 85:60.

„Žalgiris”: M.Pocius 13, T.Delininkaitis 11, M.Begičius 10 (7 atk. kam.), M.Kalnietis 10, P.Jankūnas 8 (6 atk. kam.), T.Klimavičius 7, D.Šalenga 7, A.Milaknis 7, D.Collinsas 6 (5 rez. perd.), T.Watsonas 4, M.Kuzminskas 2.

„Lietuvos rytas”: J.Valančiūnas 19 (8 atk. kam.), M.Bjelica 11, Š.Jasikevičius 10 (5 rez. perd.), A.Jomantas 8 (7 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: