(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Įgyvendinant Vilkaviškio rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio projektą „Teisėsauga arčiau jaunimo“, vakar Vilkaviškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Asta Antanaitienė kartu su rajono policijos komisariato specialistėmis bei rajono apylinkės teismo pirmininku Albinu Antanaičiu lankėsi Marijampolės profesinio rengimo centre, Vilkaviškio skyriuje.

Jie atvyko susitikti su Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos 10-11 klasių mokiniais, pedagogais. Susitikimo metu ikiteisminio tyrimo institucijų specialistai, tęsdami tradiciją, skaitė jiems paskaitas apie patyčias, smurtą, nepilnamečių atsakomybę. Susitikimo dalyviai buvo supažindinti su prokuratūros, teismų struktūra, funkcijomis, kasdiene veikla, darbo organizavimu, prokurorų ir teisėjų statusu bei kompetencija.

Pasibaigus paskaitai, A. Antanaitienė negailėjo moksleiviams pagyrų už aktyvų dalyvavimą paskaitoje. „Moksleiviai drąsiai išsakė savo nuomonę, pasidalino turima informacija, žiniomis apie prokuratūrą. Sulaukiau iš jų įvairaus pobūdžio diskusinių klausimų, pamąstymų, kurie dar labiau suaktyvino mūsų dialogą“, – kupina teigiamų emocijų kalbėjo prokurorė.

Pasibaigus diskusijai, pokalbis buvo tęsiamas prie apskritojo stalo su mokyklos pedagogais. Pastarieji specialistams uždavė įvairių klausimų kaip, pavyzdžiui, ar jie gali pamokų metu atvykusiems policijos pareigūnams leisti apklausti mokinį arba jį išsivežti apklausai į policijos komisariatą.

Juos domino, kokia yra nepilnamečių atsakomybė ir kokių drausminių priemonių rekomenduojama imtis, kai moksleiviai, nereaguodami į mokytojų pastabas, rūko mokyklos prieigose. „Mokiniai turėtų suvokti, jog rūkymas sukelia daugybę sveikatos problemų. Rūkantieji rizikuoja susirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Nikotinas slopina fizinį aktyvumą, protinį funkcionavimą. Rūkymo žalą ir jos padarinius galima pabandyti jiems perteikti, organizuojant švietėjiško pobūdžio paskaitas“, – patarė A. Antanaitienė.

Susitikimo pabaigoje vyko smigio ir šaškių varžybos, kuriose savo jėgas galėjo išbandyti mokyklos auklėtiniai, prokurorė, teismo pirmininkas ir policijos komisariato specialistės.

Tuo pačiu metu gimnazijos sporto salėje vyko Vilkaviškio rajono policijos komisariato pareigūnų ir moksleivių krepšinio varžybos. Jose nugalėjo policijos komisariato pareigūnų komanda. Susitikimo pabaigoje vaikai buvo apdovanoti prokuratūros ženkleliais, prokurorė jiems įteikė senovės graikų teisingumo deivės simbolį – Temidės statulėlę, o teismo pirmininkas – padėkas. Moksleiviai išlydėdami svečius, išreiškė prašymą, kad teisėsaugos pareigūnai bent kartą per metus apsilankytų „Aušros“ gimnazijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: