Mokytojams - linkėjimai ant klevo lapų
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kai šalnos pakanda medžių lapus ir jie tyliai, grakščiai krenta ant žemės savo profesinę šventę švenčia mokytojai. Daugybė sveikinimų, padėkų, gražių žodžių, glėbiai gėlių, nuoširdžios šypsenos ir linkėjimai ant klevo lapų – visa tai buvo skirta Kauno rajono pedagogams, kurie šiemet pabūti kartu sukviesti į A. Stulginskio universiteto salę.

„Žodis „mokytojas“ mano sąmonėje įstrigęs kaip kažkas kasdieniška, o kartu ir šventa. Mokytojas – tai mokinių ir tėvų siela. Be dvasinio artumo, be nuoširdaus, o ne formalaus supratimo nėra tikro pasitikėjimo. Gyvenimas mokykloje – tai kelias vis aukštyn: nuo pirmos raidės ir mokslo pažinimo iki tikėjimo matyti savo mokinį puikiu žmogumi.

Švietimo ir ugdymo veikla – pirmiausia yra darbas. Rezultatas nenukrenta iš dangaus pats, kaip lietus į žemę. Tą darbą reikia atlikti pačiam žmogui, nuolat prie jo sugrįžtant. Todėl mokytojo veikla yra didelis sielos energijos darbas.

Švietimas – investicijų į ateitį programa, visada turinti grąžą. Visai nesvarbu, kokių švietimo lygmenų atstovai esame. Svarbiausia, kad vaikai gautų kokybišką išsilavinimą ir šiandien jaustųsi saugūs. O mokytojai turėtų geras sąlygas atlikti ypač svarbius ugdymo darbus“, – sveikindamas savo kolegas sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Pagerbti mokytojus atvyko ir jo pavaduotojai Petras Mikelionis ir Antanas Makarevičius, Tarybos nariai, Administracijos direktorius Ričardas Pudževelis ir jo pavaduotoja Raminta Popovienė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė, Seimo nario Donato Jankausko sveikinimą perskaitė Tarybos narė Regina Lukoševičienė.

Šventėje tradiciškai paskelbtas metų mokytojas. Šiemet juo tapo Ugnės Karvelis gimnazijos mokytojas Valdas Jaruševičius. „Neprisimenu, ar vaikystėje svajojau tapti mokytoju. Stengiuosi dirbti taip, kaip mane mokė tėvai – nuoširdžiai ir atsakingai.“, – sakė V. Jaruševičius.

Jis pedagoginį darbą dirba 28 metus. Tai puikus pedagogas, parengęs ne vieną abiturientų laidą, rodančią puikias chemijos žinias valstybiniuose brandos egzaminuose. Mokytojas nemažai metų dirba chemijos valstybinių brandos egzaminų vertinimo komisijoje vyresniuoju vertintoju.

Valdas Jaruševičius didelį dėmesį skiria metodinei veiklai gimnazijoje ir rajone. Darbo patirtimi noriai dalijasi su gimnazijos, rajono bei respublikos pedagogais, rengia metodines rekomendacijas, veda atviras pamokas, seminarus, dalyvauja vertinant kitų rajono pedagogų praktinę veiklą. 2006-siais jam suteikta chemijos mokytojo eksperto kvalifikacinė kategorija.

Daug dėmesio, jėgų ir laiko mokytojas skiria gabių mokinių ugdymui. Jo ugdytiniai – rajoninių bei respublikinių olimpiadų, tarptautinių konkursų dalyviai, prizininkai ir nugalėtojai. Valdą Jaruševičių 2010 metais mokiniai išrinko gimnazijos „Metų Mokytoju“. Tais pačiais metais jis apdovanotas Švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštu už aktyvią pedagoginę ir metodinę veiklą.

Kauno rajono metų mokytojo apdovanojimas buvo įsteigtas 2001 metais. Šiandien šiuo titulu didžiuojasi net 34 Kauno rajono pedagogai.

Švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštais apdovanoti: Jonas Petkevičius, Neveronių vidurinės mokyklos direktorius, Paulius Visockas, Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos kūno kultūros mokytojas metodininkas, Danguolė Marmienė, Batniavos pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui, Aldona Žiulpienė, Garliavos vidurinės mokyklos dailės vyr. mokytoja, Audronė Urbonienė, Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, Nijolė Benikienė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja ugdymui.

Meras padėkos raštus įteikė Vaidai Trofimišinienei, Lapių pagrindinės mokyklos direktorei,Vitalijai Petrylienei, Eigirgalos darželio direktorei, Zinaidai Dimšienei, Raudondvario gimnazijos dailės mokytojai metodininkei, Virginijui Urbšiui, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos kūno kultūros mokytojui metodininkui, Virginijai Kanapinskienei, Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos anglų kalbos mokytojai ekspertei, Reginai Genovaitei Venckuvienei, Noreikiškių lopšelio-darželio „Ąžuolėlis“ meninio ugdymo pedagogei, Daivai Sasnauskienei, Kulautuvos vidurinės mokyklos dailės mokytojai metodininkei, Aušrai Urbikienei, Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos dailės mokytojai ekspertei, Onutei Gervienei, Šlienavos pagrindinės mokyklos etikos ir biologijos mokytojai ekspertei, Ingridai Subačienei, Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos informacinių technologijų vyr. mokytojai, Laimutei Bičiūnienei, Kačerginės vaikų sanatorijos „Žibutė“ mokyklos direktorei, Rasai Girskienei, Lapių darželio ikimokyklinio ugdymo auklėtojai metodininkei, Virginijai Laužadienei, Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos dailės mokytojai metodininkei, Rimai Čepulienei, Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos anglų kalbos mokytojai metodininkei, Auksei Janušaitienei, Garliavos vidurinės mokyklos muzikos vyr. mokytojai, Ievai Valutkevičienei, Mastaičių pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos vyr. mokytojai, Danguolei Rinkūnienei, Lapių pagrindinės mokyklos pradinio ugdymo mokytojai metodininkei, Jolantai Jankauskienei, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiajai specialistei, Zitai Jankauskaitei, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiajai specialistei.

Šventėje koncertavo Garliavos meno ir Kulautuvos vidurinės mokiniai ir grupė „el Fuego“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: