Mokytojams -
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Artėjant spaliui kasmet Taurakiemio kultūros centro kolektyvas suka galvą, kaip išradingiau ir nuotaikingiau pasveikinti savo kaimynus – Piliuonos vidurinės mokyklos mokytojus.

Kadangi žodžiai, skirti šiai progai, muzikiniai sveikinimai ir t.t. jau gerokai pabodę, darbščiųjų rankų „Fantazija“ nariai (vadovė Laima Vyliaudienė) nutarė paieškoti kitokių formų, kurios bylotų pačios už save.

Taip gimė idėja sudėlioti mokytojams šventinį sveikinimą „Saulę“, iš kurios driekiasi įvairių spalvų spinduliai. Tarptautinei mokytojo dienai prieš mokyklos langus „išsirangė“ nuotaikingas „Saulės“ kilimas, sudėliotas iš natūralių, gamtinių medžiagų.

Jos spinduliai ir šviesūs, ir ryškūs, ir tamsūs – kaip ir tos dienos, kokias praleidžia mokytojai mokykloje. „Audėme“ šį kilimą ilgokai, užtrukome, nes norėjome sulaukti, kad jau visi mokytojai būtų išėję iš mokyklos ir kad mūsų ruošiamas sveikinimas šventinį rytą tikrai būtų staigmena, o kai jis pagaliau atgulė pievelėje, dar grįžome į kultūros centrą ir ten rišome įsmeigiamas puokšteles, kuriomis rytojaus rytą buvo pasveikinti Piliuonos vidurinės mokyklos mokytojai.

Puokštelės jau gerokai sutemus papildė „Saulės“ ornamentus, – apie originalų sveikinimą pasakojo Taurakiemio kultūros centro direktorė Laima Vyliaudienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: