Napoleono armijos persikėlimo per Nemuną inscenizacija
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lapkričio 24 d. į pasitarimą buvo pakviesti darbo grupės nariai (22 asmenys, įvairių Savivaldybės skyrių ir kitų įstaigų atstovai), kurie kalbėjo apie būsimą renginį – Napoleono armijos persikėlimo per Nemuną inscenizaciją. Šiam faktui sukanka solidus jubiliejus – 200 metų.

Iniciatyvą tokiam renginiui pateikė Prancūzijos ambasada. Gautas pasiūlymas ir iš Rusijos, kitų valstybių.

Pasitarime buvo kalbėta apie tai, kas galėtų būti šio renginio pagrindinis organizatorius, kas rašys scenarijų, kiek toks renginys kainuotų, kas atliktų atskiras užduotis ir kt.

Darbo grupės narių pasiūlymu šis renginys turėtų vykti 2012 metų birželio 22–24 dienomis, tačiau konkrečią datą ir apskritai pritarimą renginiui turi patvirtinti Kauno mieto taryba. Formuojant miesto biudžetą turėtų būti numatytos lėšos.

„Tikimės, kad kažkiek lėšų skirs ir LR Vyriausybė, tačiau nereikia skrajoti padebesiais, visi žinome finansinę šalies situaciją“, – sakė meras A. Kupčinskas.

„Šis renginys galėtų prilygti Hanzos dienoms, tik reikia tinkamai reklamuoti, reikia ugnelės jo rengėjams ir pagalbininkams“, – sakė Vytauto Didžiojo karo muziejaus direktoriaus pavaduotojas Arvydas Pociūnas.

Pasitarimo dalyviai nutarė, kad artimiausiu metu reikia nuspręsti, kas bus renginio organizatorius, kas rašys scenarijų, nes tik tuomet galima formuoti šio renginio biudžetą. Turizmo informacijos centro atstovas teigė, kad galbūt jie taps pagrindiniu organizatoriumi. Svariai prisidėti žada Karybos klubas.

VDU atstovas doc. Jonas Vaičinonis sakė, kad universitete kitais metais vyks konferencija apie Kauno miesto istoriją, didelis dėmesys bus skiriamas ir Napoleono persikėlimui per Nemuną.

Miesto įvaizdžio ir turizmo skyriaus vedėjo pavaduotojas Romutis Navardauskas Palaima sakė, kad būsimu renginiu domisi prancūzai, vokiečiai, olandai. Kauno oro uostas jų platiname žurnale gruodžio mėnesį skirs puslapius informacijai apie šį renginį. Baltijos miestų sąjunga informaciją pateiks kalendoriuje.

Policijos atstovas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas prašė neužmiršti, kad į sąmatą būtų įtrauktos saugumo paslaugos. Kariuomenės atstovai nori žinoti, kokios pagalbos iš jų bus prašoma – pantoninio tilto, palapinių ir kt. Krašto apsaugos ministerija šiam renginiui pritaria.

Pasitarimo metu buvo akcentuota, kad renginiui labai tiks Nemuno salos erdvė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: