Kaunas.lt archyvo nuotr.

Siekdama skatinti verslo idėjų kūrimą bei jų įgyvendinimą, Kauno miesto savivaldybė mažoms verslo įmonėms bei verslininkams skirs iki 10 tūkst. Lt paramą.

Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino Verslo idėjų smulkiojo ir vidutinio verslo (toliau – SVV) subjektams subsidijavimo programą, kuri skirta mažoms, labai mažoms verslo įmonėms ar verslininkams, pageidaujantiems gauti paramą verslo idėjoms įgyvendinti.

Pagrindinis programos tikslas yra sudaryti palankias sąlygas verslo plėtrai, skatinti verslo idėjų kūrimą ir prisidėti prie jų įgyvendinimo Kauno mieste. Programoje numatyta, jog vienam SVV subjektui yra skiriama ne didesnė kaip 10 tūkst. Lt subsidija per vienerius kalendorinius metus.

„Skatiname paraiškas teikti ir savo idėjas įgyvendinti ne tik jaunus verslininkus. Ši programa yra orientuota ne į amžių, bet į novatorišką mąstymą”, – teigė Smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų verslo plėtros komisijos pirmininko pavaduotojas Rytis Šatkauskas.

Pasak R. Šatkausko, verslo idėjos vertinamos pagal idėjos išskirtinumą, konkurencingumą, novatoriškumą, realistiškumą ir motyvus bei galimybes idėją paversti verslu. Kiekvienas verslininkas praėjus vieneriems metams turi pateikti ataskaitą apie subsidijuotos verslo idėjos įgyvendinimą ir skirtų lėšų tikslinį panaudojimą.

Pernai iš viso paraiškas pateikė 62 įmonės, iš jų komisija atrinko 12. Subsidiją gavo ir verslo idėjas įgyvendino 10 verslininkų, kurie spėjo laiko pateikti reikalingus dokumentus. Daugiausia paraiškų sulaukta iš elektroninio verslo atstovų.

Patvirtintoje Verslo idėjų SVV subjektams subsidijavimo programoje pateikti verslo idėjų atrankos kriterijai, aprašyta paraiškų teikimo, vertinimo ir atrankos eiga, subsidijavimo procedūra, subsidijų gavėjų kontrolė bei jų atsakomybė ir atsiskaitymas už suteiktą finansinę paramą.

Informacija apie kvietimą teikti paraiškas ir paraiškų teikimo tvarka viešai skelbiama vietinėje spaudoje ir Savivaldybės interneto svetainėje www.kaunas.lt

Smulkioji ir vidutinio verslo subjektų verslo idėjų įgyvendinimo subsidijavimo programą rasite ČIA

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: