(c) Miestai.net archyvo nuotrauka

Kauno miesto savivaldybės kolegijos posėdžio metu buvo pristatyta informacija apie Panemunės tilto techninės būklės pagerinimą.

Praėjusių metų spalio mėnesį Miesto tvarkymo skyrius sudarė komisiją, kuri įvertino Panemunės tilto būklę. Minėta komisija nustatė, kad tilto asfalto danga nelygi ir duobėta, šaligatviai taip pat duobėti ir sutrūkinėję, sutrūkinėję buvo ir metaliniai turėklai, gelžbetonio konstrukcijos šaligatvyje, taip pat pažeistos gelžbetonio atramos ir atsivėrusi armatūra.

Nustačius tilto defektus, Kauno miesto savivaldybė konkurso metu parinko rangovą, kuris atliko paprastojo remonto darbus. Už beveik 30 tūkst. litų buvo atliktas asfalto dangos išlyginimas, nufrezuojant jo paviršių ir įrengiant naują asfaltbetonio dangą. Atlikus šiuos darbus sumažėjo automobilių eismo dinaminės apkrovos tilto konstrukcijoms. Taip pat šaligatvyje buvo užbetonuoti atsiradę plyšiai ir išlyginta asfalto danga. Pažeistos gelžbetonio atramos (bortai) buvo išardytos ir išbetonuotos naujos, o metaliniai sutrūkinėję turėklai buvo sujungti tarpusavyje.

„Atlikus remontą, transporto ir pėsčiųjų eismas pagerėjęs, tilto būklė patenkinama. Šiuo metu yra rengiamas Panemunės tilto techninis projektas, išplatinant jį iki 4 eismo juostų. Tikimasi, kad techninis projektas bus parengtas per 8 mėnesius. Panemunės tilto rekonstrukcijos darbai kainuos nuo 40 iki 50 mln. litų. Realu, kad išsprendus finansavimo klausimus, tilto rekonstrukcijos darbai prasidės jau kitais metais“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: