(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Jau šiandien prasideda didžiausia Baltijos šalyse dvi dienas truksianti interneto tendencijų konferencija „Login 2011“. Aktyvus susidomėjimas renginiu rodo, kad ne tik Lietuvoje, tačiau ir kaimyninėse šalyse interneto specialistai bei mėgėjai nėra abejingi naujovėms ir aktyviai domisi šiuolaikinių technologijų progresu.

„Į konferenciją jau parduota per 2 tūkst. bilietų. Labai džiaugiuosi, kad susidomėjimas interneto tendencijomis kasmet auga ne tik Lietuvoje – bilietų parduodame ir Latvijoje bei Estijoje. Šiemet dalyviams pristatėme patį kokybiškiausią turinį per visus konferencijų „Login“ organizavimo metus, tad nieko keisto, kad technologijų entuziastai nori pranešėjus ir diskusijas išgirsti gyvai“, – sakė festivalio „Login 2011” sumanytojas Arnoldas Rogoznyj.

Žymiausi „Login 2011“ metu pranešimus skaitysiantys pranešėjai: „The Daily Telegraph“ technologijų kolumnistas Milo Yiannopoulos, „The Pirate Bay“ įkūrėjas Peter Sunde, „Amnesty International“ skaitmeninių projektų vadovas Shehzaad Shams, Ben Hammersley iš „Wired UK“, „Prezi.com“ vyriausiasis dizaineris Adam Somlai-Fischer bei Christian Heilmann, „Mozilla“ programavimo technologijų evangelistas.

Konferencijos organizatoriai dalyvius kviečia aktyviai įsitraukti į „Login 2011“ diskusijas bei kūrybines dirbtuves ir žada, kad lietuvių pranešimai neabejotinai nustebins aktualiu turiniu.

Siekiant, kad pertraukų tarp pranešimų metu dalyviai nenuobodžiautų, „Login 2011“ erdvėje įkurtos interaktyvios poilsio zonos. Norintys išbandyti naujausius nešiojamus ir planšetinius kompiuterius galės tai padaryti specialioje „Apple“ erdvėje. Pasirūpinta ir tais, kurie konferencijoje naudosis savo nešiojamaisiais kompiuteriais. Jiems įkurta speciali poilsio zona, kurioje bus galima įkrauti išsekusias kompiuterių baterijas.

Tie, kurie nespėjo susidėlioti asmeninės „Login 2011“ programos galės tai padaryti konferencijos erdvėje. 3 metrų aukščio ir 3 metrų ilgio pagrindiniame fojė stovinčiame lietimui jautriame ekrane bus galima susikurti savo asmeninį interaktyvų konferencijos tvarkaraštį.

Mėgstantiems nuolat sekti naujienas informacinių paslaugų bendrovės „Tieto Lietuva“ sukurto mobiliojo sprendimo dėka visi išmaniųjų telefonų su iOS („iPhone“) ir „Android“ operacinėmis sistemomis turėtojai konferencijos programą ir visą naudingą informaciją galės iškart matyti savo telefonuose. Programėlės, kurią galima parsisiųsti savo telefono naršyklėje surinkus adresą http://m.login.lt, dėka taip pat bus galima naujausias žinias komentuoti „Facebook“ ar prisijungti prie „Twitter“ srauto.

Visos konferencijos metu dalyviai galės naudotis nemokamu internetu „ZEBRA belaidis“.

„Login 2011“ – jau kovo 17-18 d. „Litexpo“ konferencijų centre Vilniuje (Laisvės pr. 5).

Daugiau informacijos – www.login.lt, bilietus platina – www.bilietupasaulis.lt.

Apie „Login“
„Login“ – tai didžiausia interneto tendencijų konferencija Baltijos šalyse. „Login“ istorija prasidėjo 2007 m., kai įvyko pirmoji Lietuvos tinklaraštininkų konferencija, sukvietusi per 130 blogerių. 2008 m. interneto entuziastams skirtas renginys pasivadino „BLOGin“ ir sulaukė per 400 dalyvių. Dar po metų organizatoriai sukvietė ne tik tinklaraščių autorius, tačiau ir verslo įmonių atstovus bei visus interneto mėgėjus, o konferencija pasivadino „Login 2009“, kaip vadinasi ir iki šiol. Per penkerius metus konferencijose „Login“ savo paskaitas skaitė tokie garsūs atstovai kaip Steve Chazin („Apple“), Alex Hunter („Virgin“), Ilja Laurs („GetJar“) bei daugybė kitų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: