(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ją ves Petras Nutautas – studentas, metams nutraukęs ekonomikos mokslus SSE Rigos universitete ir atsiradusį laisvą laiką skiriantis įvairaus pobūdžio savišvietai. Į platų jo interesų spektrą įeina saviugda (daugiau angl. Self development), hipnoterapija, psichologija, sociologija, politika, teologija. Save vadina anarchistu, tačiau skundžiasi, kad net ir šitas pavadinimas ne iki galo išreiškia jo pasaulėžiūrą.

Šios paskaitos metu bus gilinamasi į individualios laisvės idėjas, jų pagrįstumą ir loginį nuoseklumą bei pasekmes šių idėjų individualaus įgyvendinimo šiuolaikinės visuomenės kontekste. Aptarsime individualios laisvės vietą įvairiose politinės filosofijos kryptyse, tame tarpe klasikiniame liberalizme, socializme, šiuolaikinėje demokratijoje. Bandysime nagrinėti individualia laisve paremtos visuomenės ekonominį stabilumą, sugebėjimą išgyventi kitų visuomenių santykiu bei palaikyti taikaus gyvenimo sąlygas viduje.

Paskaitos metu nebus cituojami politiniai filosofai tam, kad paremti teiginius- vietoj to, kritinės analizės būdu bus bandoma patikrinti esmines prielaidas ir iš naujo sukonstruoti laisvos visuomenės modelį, arba bent jau išgryninti tam tikrus jos veikimo principus. Taipogi nebus raginimų pakeisti savo nusistatymus ir pradėti sekti „tikrąja tiesa” – kiekvieno atėjusio žmogaus nuomonė bus gerbiama bei bus bandoma išsaugoti jo teisę turėti savo įsitikinimus kitiems jų nesistengiant pakeisti.

Paskaitos- diskusijos metu bus tikrinami pamatiniai teiginiai, taigi pravers sugebėjimas atvirai priimti naujas idėjas bei apsvarstyti savo dabartinių įsitikinimų pagrįstumą. Jūsų klausimai, kritikos ar komentarai bus net labai laukiami.

Paskaita- diskusija vyks Vytauto Didžiojo universitete, Donelaičio g. 52, 521 auditorijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: