Paskaita apie vandens naudą sveikatai
(c) Kauno kolegijos archyvo nuotr.

Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami susipažinti su geriamojo vandens savybėmis ir poveikiu žmogaus organizmui – rugsėjo 23 d. (penktadienį), 11.30 val. Kauno kolegijos Technologijų fakultete (Pramonės pr. 22) lektorė Aldona Sugintienė skaitys paskaitą „Vanduo nusipelno būti geriamas iš taurės“.

Paskaitos dalyviai sužinos, kodėl mūsų kūnams vandens reikia kiekvieną dieną, kokių gyvybinių galių įgauname tinkamai gerdami kokybišką vandenį. Bus galimybė paragauti šaltinių vandens iš įvairių Lietuvos regionų.

Anot specialistų, vanduo mažina širdies priepuolių ir insulto riziką, artrito bei nugaros skausmus, atkuria normalų miego ritmą, yra geriausia priemonė mesti svorį.

Šis, nebrangiai kainuojantis gamtos išteklius, padeda įsisavinanti pagrindinius maisto elementus, išvalo toksines medžiagas iš įvairių kūno dalių ir dar daro daug stebuklų. Tereikia tik žinoti kaip, kiek ir kada jį gerti.

A. Sugintienės paskaita – Kauno kolegijos maisto technologijų specialistų vykdomos akcijos, kuri sujungia sveiką gyvenseną ir madą, dalis.

Šios aukštosios mokyklos studentai ir dėstytojai rugsėjo-spalio mėnesiais rekomenduoja temines spalvų savaites: kviečia rengtis tam tikros spalvos drabužiais bei prisiminti šios spalvos maisto produktus.

Rugsėjo 19–23 d. rengtasi mėlynai ir prisimintas vanduo, rugsėjo 26–30 d. skiriamos geltonai spalvai ir raginama prisiminti aliejus, grūdų produktus.

Raudona spalva, kuria kviečiama puoštis spalio 3–7 d., siejama su raudonojo vyno ragavimo kultūra, spalio 10–14 d. kviečiama prisiminti kitą gėrimą – pieną ir rengtis baltai. Spalio 17–21 d. bus žaliojo obuolio savaitė.

Kauno kolegijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: