(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.
Naujojo Kauno "Žalgirio" vyriausiojo trenerio Elias Zouros debiutas nebuvo sėkmingas. Po rungtynių treneris teigė: "Aš tik antrą dieną dirbu klube. Mums reikia adaptuotis ir man būtinas laikas."

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams trečiadienį nesėkmingai susiklostė Eurolygos „Top 16“ etapo pirmoji dvikova. Ispanijos mieste Valensijoje žalgiriečiai nusileido Roberto Javtoko atstovaujamai vietos „Power Electronics“ komandai – 59:73.

Dvikovą ekipos pradėjo rezultatyviais išpuoliais, tačiau nei vienai komandai pabėgti į priekį pirmosiomis minutėmis nepavyko – po Martyno Pociaus metimo iš vidutinio nuotolio bei Omaro Samhano baudų metimų rezultatas buvo lygus – 4:4. Netrukus O.Samhanas blokavo Roberto Javtoko metimą, tuo tarpu kitame aikštelės gale iš toli neklydo laisvas prie tritaškio linijos paliktas Artūras Milaknis – 7:4. Nors varžovai sušaukė minutės pasitarimą, po jo pirmuosius taškus į savo sąskaitą įsirašė iš arti pasižymėję Travisas Watsonas ir Paulius Jankūnas – 13:9. Valensijos klubas atsakė ataka su pražanga, tačiau snaiperio vardą eilinį kartą pateisino ant parketo pasirodęs Tomas Delininkaitis – 16:12. Kėlinuko pabaigoje šeimininkams buvo pavykę persverti rezultatą savo naudai (20:18), tačiau tašką ketvirčiui padėjo DeJuano Collinso tritaškis – 21:20.

Po trumpos pertraukėlės greičiau į žaidimą įsijautė kauniečiai. Dvi atakos iš eilės baigėsi pražangomis prieš T.Watsoną, o šis realizavo tris iš keturių baudų metimų – 24:22. Įpusėjus ketvirčiui jau pirmavo Valensijos klubas, tačiau tada iniciatyvos ėmėsi jaunasis Mindaugas Kuzminskas. Žaidėjas aštrų reidą baigė taikliu metimu, o kitame epizode pataikė iš toli bei atstatė pusiausvyrą – 29:29. Nepaisant to, po truputį įsisiautėjo „Power Electronics“ metikai, kurių dėka šeimininkai kiek nutolo – 35:29. Akimirkai skirtumą sušvelnino M.Pociaus šūvis (31:35), tačiau koją žalgiriečiams kišo klaidos ir netaiklūs metimai – 31:39. Tokiu rezultatu pirmoji mačo pusė ir baigėsi.

Pirmoji ataka po didžiosios pertraukos baigėsi nepriekaištingu D.Collinso metimu iš vidutinio nuotolio (33:39). Netrukus du taškus pridėjo ir T.Klimavičius, dar labiau sušvelnindamas atsilikimą (35:39). Tiesa, aikštelės šeimininkai netrukus vėl įjungė aukštesnę pavarą ir jiems labiau nutolti neleido tik sparčiai taškus rinkęs T.Klimavičius (37:42; 39:46). Ekipas vėl keturi taškai skyrė antruoju bandymu iš toli pataikius T.Delininkaičiui – 42:46. Ir toliau Valensijoje įtampa neslūgo – po M.Kalniečio prasiveržimo švieslentėje degė skaičiai 45:51. Situacija nepasikeitė ir tolimą dvitaškį pataikius P.Jankūnui – 47:54. Tiesa, kauniečiams kėlinuką pavyko baigti pakiliai – paskutinę ketvirčio sekundę fantastišką tritaškį iš dešimties metrų į varžovų krepšį įsūdė M.Brownas – 50:54.

Jei lemiamos rungtynių atkarpos starte pasižymėjo P.Jankūnas, tai kitos šešios minutės svečiams iš Kauno susiklostė kaip epizodas iš siaubo filmo. Žalgiriečiams krepšys buvo lyg užrištas, o tuo pasinaudoję šeimininkai įgyjo dviženklę persvarą (68:52). Taškų sausrą nutraukė T.Klimavičius, įspūdingai ore įkrovęs kamuolį iš viršaus (54:68). Netrukus puolėjas papildė savo taškų bagažą, pataisydamas komandos draugo metimą (56:68). Nepaisant to, nesnaudė ir Valensijos krepšininkai – užtikrintai išnaudoję savo progas šeimininkai paskutinę minutę pirmavo 73:57. Žalgiriečiams pavyko kiek pakelti ūpą paskutinėmis sekundėmis, kai kamuolį iš varžovo perėmė bei nesportinę pražangą išprovokavo D.Collinsas. Amerikietis sumetė abi baudas, padėdamas tašką dvikovai – 59:73.

„Žalgiris”: M.Pocius 9, P.Jankūnas 8, T.Watsonas 8 (5 atk. kam.), D.Collinsas 7 (7 atk. kam.), T.Klimavičius 6, T.Delininkaitis 6, M.Kuzminskas 5 (4 atk. kam.), A.Milaknis 3, M.Brownas 3, M.Kalnietis 2, O.Samhanas 2.

„Power Electronics”: D.Savanovičius 20, V.Claveras 14, S.Liščiukas 9 (12 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: