Ramūnas Karbauskis / © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Ramūno Karbauskio neturtinių teisių perleidimo sutarčių paviešinimo.

Parlamentarė prašo įvertinti Seimo nario Ramūno Karbauskio elgesį, jam atsisakant paviešinti neturtinių teisių perleidimo sutartis jo advokatui E. Valčiukui po to, kai viešumoje kilo rimtų abejonių dėl Seimo nario nusišalinimo nuo jo verslo, ir įpareigoti R. Karbauskį paviešinti minėtas sutartis.

„Kyla rimta abejonė, ar išties R. Karbauskis yra perleidęs visas neturtines teises, ar tai padaręs tik formaliai ir iš dalies? Valstiečių-žaliųjų lyderio atsisakymas paviešinti šias sutartis tokią abejonę dar labiau sustiprina ir šiuos viešumoje iškeltus klausimus palieka neatsakytus. Tačiau galbūt toks veikimas galėtų būti vertinamas kaip įrodymas, jog vis dėlto pažeidimai padaryti?“, – klausė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Kreipimesi taip pat prašoma įpareigoti Seimo narį R. Karbauskį nedelsiant paviešinti minėtas jo verslo neturtinių teisių perleidimo sutartis, atsižvelgiant į tai, kad jos gali slėpti Konstitucijos pažeidimą.

Primename, jog Lietuvos Respublikos Konstitucijos 60 straipsnis nustato, kad Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: