Loreta Graužinienė darbopartija.lt archyvo nuotr.

Seimo pirmininkė ir laikinoji Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė pripažino, jog daugiausiai abejonių jai kyla dėl partijos deleguotų socialinių reikalų ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės bei švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio darbų.

Trečiadienį žurnalistams Seimo pirmininkė patvirtino jau gavusi dalį medžiagos apie ministrų veiklą, o taip pat telefonu šnekėjusi su žemės ūkio ministru Vigilijumi Jukna ir dėl jo darbo pretenzijų neturinti. “Dėl žemės ūkio daugiau klausimų tikrai nėra, mes vakar viską aptarėme”, – sakė L.Graužinienė.

Klausiama, ar daugiausiai abejonių kyla dėl A.Pabedinskienės ir D.Pavalkio veiklos, Seimo pirmininkė pripažino: “Taip, sakykime, taip”. Tačiau tuo pačiu ji tvirtino, jog ministrų likimo postuose klausimas dar nesvarstomas, nes bus siekiama jiems padėti tvarkantis su problemomis sektoriuje.

“Tai ilgalaikis procesas, tikrai trijų dienų neužtenka, kad susipažintume. Susipažinau su medžiaga, dabar informuosiu partijos valdybą, jau matau, kad reikia susikviesti visą komandą, nes politinio pasitikėjimo ne tik ministrai, bet ir viceministrai, tiesiog reikia pilnesnio vaizdo. Tie sprendimai, manau, nebus greiti, manau, kad gali labai ramiai ministrai dirbti, kadangi dabar daug pirmininkavimo renginių, mes netrukdysime”, – kalbėjo L.Graužinienė.

Tačiau klausiama, ar tai reiškia, kad ministrai gali būti ramūs dėl savo postų iki pirmininkavimo ES Tarybai pabaigos, trumpai atsakė: “Nesakyčiau taip”.

“Jie labai stengiasi, yra tikrai padaryta daug gerų darbų, ir tą irgi reikia parodyti, gal ministrai ne visada sugeba išviešinti gerų darbų, ką padarė, tai mes stengsimės jiems padėti, bet pirmas uždavinys – kaip komandai padėti, jei kažkurioje srityje sekasi sunkiau. Jei ta pagalba bus nepakankama, mes tada svarstysime valdyboje, taryboje, kaip mes elgiamės toliau”, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Trys Darbo partijos ministrai laikinajai partijos vadovei iki trečiadienio turėjo pateikti ataskaitas, ką yra nuveikę.

Praėjusią savaitę pranešta, kad Darbo partija klibina savo deleguotų ministrų kėdes. Pastarajame partijos tarybos posėdyje ministrai kritikuoti dėl prasto Vyriausybės programos vykdymo. “Darbiečiai” tvirtina norintys, kad jų deleguoti ministrai aktyviau inicijuotų ir teiktų su Vyriausybės programos įgyvendinimu susijusius sprendimus.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius savo ruožtu teigė “darbiečių” ministrams priekaištų neturįs.

Pagal valdančiųjų partijų susitarimą, Darbo partija į Vyriausybę yra delegavusi keturis ministrus: A.Pabedinskienę į socialinės apsaugos ir darbo ministres, V.Jukną į žemės ūkio ministrus, Dainių Pavalkį į švietimo ir mokslo ministrus bei Šarūną Birutį į kultūros ministrus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: