Mykolas Majauskas /asmeninio archyvo nuotr.

Seimo narys Mykolas Majauskas pranešė atsisakantis parlamentaro mandato. Apie pastarąjį sprendimą politikas ketvirtadienio rytą pranešė savo „Facebook“ paskyroje.

„Atsisakau Seimo nario mandato ir grįžtu į privatų sektorių. Per dešimt metų Lietuvos politikoje sutikau be galo daug nuostabių žmonių – esu dėkingas visiems su kuriais teko galimybė dirbti kartu. Išmokau valstybės valdymo reikalų, turėjau galimybę prisidėti prie svarbių Lietuvai darbų. Metas naujiems iššūkiams!“ – socialiniame tinkle rašė M. Majauskas.

M. Majauskas 2020 metais į Seimą buvo išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąrašą. Politikui atsisakius parlamentaro mandato į Seimą turėtų ateiti pirmasis už brūkšnio sąraše šiuo metui esantis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Išrinktas į Seimą, parlamentaras ėjo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigas. Visgi, pernai rudenį parlamentaras pasitraukė iš šio posto, o vėliau buvo pašalintas ir iš TS-LKD. Jis aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą dėl lengvatinio PVM tarifo maitinimo įstaigoms.

Nutrūkus ryšiams su partija, M. Majauskas pranešė kandidatuojantis į Vilniaus mero postą, tačiau rinkimai politikui buvo nesėkmingi – jis į antrą rinkimų turą nepateko.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: