(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Pirmadienį darbą pradėjęs naujasis Kauno 2-osios klinikinės ligoninės direktorius Arvydas Rimkevičius įsitikinęs, kad šiai įstaigai reikalingas išsamus auditas. Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė jau kreipėsi į merą Andrių Kupčinską, prašydama įpareigoti Savivaldybės kontrolierių atlikti ligoninės auditą.

„Manau, kad tai yra būtina šioje ligoninėje. Įvertinus visas aplinkybes, buvusio direktoriaus veiksmus dėl Tarybos sprendimo reorganizuoti ligonines, tampa akivaizdu, kad būtina įvertinti šios įstaigos veiklą”, – teigė E. Gudišauskienė.

Kitą savaitę miesto Tarybai bus siūlomas sprendimo projektas pavesti Kauno miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnybai iki gruodžio 10 d. atlikti Kauno 2-osios klinikinės ligoninės 2009-2010 metų finansinį ir veiklos auditą.

Pradėjus dirbti naujam ligoninės vadovui, darbą patys paliko keli administracijos darbuotojai. Jiems išmokėtos išeitinės kompensacijos, kai kuriems – net keliasdešimties tūkstančių litų dydžio.

„Dar tik pradedu susipažinti su šia įstaiga, tačiau nekyla abejonių, kad joje būtina atlikti išsamų auditą, kurio metu būtų ištirti visi finansiniai srautai, sutartys šioje ligoninėje”, – sakė laikinasis ligoninės direktorius A. Rimkevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: