(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Vakar, visame pasaulyje populiarų žaidimą SCRABBLE, pirmieji Lietuvoje išbandė žurnalistai, specialiai surengtame turnyre susirungę dėl protingiausios redakcijos vardo. Turnyre dalyvavo šešiolika Vilniaus ir Kauno redakcijų. Po beveik dvi valandas trukusios kovos nugalėjo Kauno žurnalistai. Daug protinių – gramatikos, logikos ir matematikos – gebėjimų reikalaujantis žaidimas jau daugiau nei 60 metų mėgstamas šimtų milijonų įvairaus amžiaus ir profesijų asmenų.

SCRABBLE žaidime dalyvavo televizijos, radijo, spaudos ir interneto žiniasklaidos atstovų komandos. Po atkaklios kovos garbingą turnyro titulą gavo „Kaunozinios.lt“ komanda, surinkusi 388 taškus. Daugiausia taškų pelnė žodžiai „įšalome“, „fojė“, „policija“ ir „hiena“. Smagiausi SCRABBLE turnyro žodžiai buvo „čiki“, „cit“, „figa“, „čiupt.“

„Kauno žurnalistai buvo kiek aktyvesni, nei vilniečiai – turnyre dalyvavo daugiau Kauno redakcijų, tačiau Vilniaus žurnalistai, nors ir nusileidę nugalėtojams daugiau nei šimtu taškų, pasižymėjo originalumu. – teigė Audrius Nomeika, HOBBYSHOP parduotuvių tinklo direktorius.

Šis žaidimas įdomi ir užkrečianti laisvalaikio veikla bei būdas praturtinti kiekvieno asmens žodyną, ugdyti bendrus gramatikos įgūdžius. Žaidimas moko planuoti bei strateguoti, dirbti komandoje, lavinti atmintį ir mąstymą. Pasak A Nomeikos, „SCRABBLE žaidimas yra puiki galimybė tėvams ugdyti vaikų protinį mąstymą, o suaugusiesiems lavinti strateginius įgūdžius, todėl turėtų būti patrauklus ir Lietuvos gyventojams“.

SCRABBLE pripažintas ne tik kaip laisvalaikio žaidimas, bet ir kaip edukacinė priemonė, todėl šio žaidimo turnyrai Lietuvoje bus vykdomi ir mokyklose bei universitetuose kaip vienas iš lavinimo metodų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: