(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Prie rugpjūčio 6-7 d. Zaraso saloje griaudėsiančių “Roko naktų” dalyvių šiemet prisijungia ir bendrija “Kraujas”, su kaulų čiulpų donorystę propaguojančia akcija “Būk geras”. Visi norintys galės tapti potencialiais kaulų čiulpų donorais – užpildyti anketas, duoti kraujo mėginį ir taip užsiregistruoti į Lietuvos negiminingų kaulų čiulpų donorų registrą.

Visų užsiregistravusiųjų laukia staigmenos – ypatingas “Roko naktų” makiažas ir speciali šukuosena! “Būk geras” savanoriai taip pat visus kvies į perkusinio instrumento – lietaus vamzdžio – gaminimo ir papuošalų vėrimo dirbtuves.

Kaulų čiulpų transplantacija, neretai – paskutinė galimybė pasveikti žmonėms, sergantiems įvairiomis kraujo vėžio formomis.

Jeigu esate sveikas, sulaukęs 18 metų – galite drąsiai registruotis į potencialių donorų gretas. Jūsų pagalbos gali prireikti ne iš karto, bet jei tik atsirastų ligonis, kuriam galima padėti – su Jumis susisieks ir viskas, ką tereikės padaryti – atvykti bei iš venos (lygiai taip pat, kaip donuojant kraują) leisti surinkti šiek tiek savo kamieninių kraujo ląstelių. Tai yra visiškai neskausminga, o ląstelės atsistato per porą savaičių. Procedūra nesudėtinga – tą pačią dieną galima vykti namo, o per artimiausias tris paras Jūsų čiulpai ims dovanoti gerą, sveiką kraują išgelbėtam žmogui.

Kviečiame visus “Roko naktų” dalyvius ne tik mėgautis gera muzika, bet ir padaryti gerą darbą. Nelik abejingas – užsuk į raudoną “Be good” palapinę, kur Tavęs lauks ne tik daugiau informacijos apie galimybę padėti vaikams ir suaugusiems, sergantiems kraujo vėžiu, bet ir linksmos bei kūrybiškos pramogos!

BŪK GERAS SKAMBANT GERAI MUZIKAI! TAPK KAULŲ ČIULPŲ DONORU! JUK MES – VIENO KRAUJO!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: