(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kabelinės televizijos operatorius šiais metais miesto gyventojams bei visiems internautams suteiks galimybę tiesiogiai internetu stebėti Kauno Rotušės aikštėje vyksiančią eglutės įžiebimo šventę “Ugnies pūga”. “Mikrovisatos TV” kameros perduodamą vaizdą galima matyti jau šiandien, adresu http://eglute2009.mikrovisata.tv, o šeštadienį, nuo 18 valandos interneto svetainėje taip pat bus galima stebėti ir tiesioginį videoreportažą iš šventės. Kameros transliacija iš Kauno Rotušės aikštės tęsis iki kitų metų sausio 6 dienos.

“Turėdami geras technines galimybes, kurių pagrindas – šviesolaidis – nutarėme, kad kauniečiams bei visiems, turintiems internetą, suteiksime galimybę eglutės įžiebimą ir visą renginį tiesiogiai stebėti internetu. Todėl Rotušės aikštėje “įkurdinome” pora vaizdo kamerų. Transliuoti nuo šiandien nutarėme dėl to, kad žmonės galėtų pasigrožėti ir eglutės puošimu”,- teigė bendrovės “Mikrovisata TV” generalinis direktorius Raimondas Gaidys.

Šis sumanymas kilo bendradarbiaujant su renginio organziatoriais, savivaldybės biudžetine įstaiga Kauno kultūros centru “Tautos Namai”. “Mikrovisatos TV” remia daugumą miesto švenčių. Šiais metais nutarta neapsiriboti tradiciniu rėmimu. “Neslėpsime, kad sprendimui įtakos turėjo ir dabartinės aktualijos, tai yra, gripas. Manome, kad eglutės įžiebimas ir koncertas domina daugumą, bet ne visi galės atvykti į Rotušės aikštę. Taip pat jau dabar žiniasklaidoje skelbiama, kad žmonės prisibijo masinių renginių. Todėl manome, kad transliacija internetu – puiki alternatyva”,- sakė R. Gaidys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: