© Augustės Gumbytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Premjeras Algirdas Butkevičius kartu su verslo bei savivaldos atstovais pirmadienį pasirašė Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumą.

“Tai svarbus verslo ir valdžios institucijų susitarimas veikti kartu. Euras yra mūsų ekonomikos stabilumo instrumentas ir padės užtiktinti tolimesnę visuomenės gerovę”, – memorandumo pasirašymo ceremonijoje sakė A.Butkevičius.

Anot jo, Geros verslo praktikos memorandumas padės papildomai prižiūrėti verslą, kad visi su euro įvedimu susiję veiksmai, pavyzdžiui, kainų perskaičiavimas, būtų atlikti sąžiningai.

“Mes patys šiuo dokumentu įsipareigojame elgtis sąžiningai ir principingai, dalyvaujant paskutiniame euro įvedimo etape. Memorandumas yra moralinis įsipareigojimas nepagrįstai nedidinti kainų”, – spaudos konferencijoje sakė A.Butkevičius.

Finansų ministras Rimantas Šadžius spaudos konferencijoje teigė, jog euras yra svarbus visai Lietuvai, o ne tik jos valdžiai.

“Iki šiol buvo susidaręs nelabai teisingas įspūdis, kad euro reikia valdžiai. Euro įvedimo projektas yra mūsų visų – ne tik valdžios, bet ir verslo bendruomenės bei visuomenės”, – kalbėjo R.Šadžius.

Jo nuomone, jeigu įsivedus eurą darbas su nauja valiuta vyks drausmingai ir efektyviai, tai euras taps pagrindu Lietuvos ekonomikos augimui. R.Šadžius tikisi, jog nesąžiningo verslo praktikos atvejų, įsivedant eurą, bus nedaug.

Prekių ir paslaugų kainas verslininkai nuo rugpjūčio 22 dienos turės žymėti eurais ir litais. Lietuva eurą įsives nuo 2015 metų sausio 1 dienos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: