© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimo poilsio namai Palangoje “Viešnagė” parduoti už 3,75 mln. litų. Ši kaina kelia klausimų Seimo Audito komitetui, jo prašymu bus atliktas turto vertinimo ataskaitų patikrinimas.

Ketvirtadienį Turto bankas planuoja pas notarą su pirkėju pasirašyti pirkimo ir pardavimo sutartį, trečiadienį per Audito komiteto posėdį pranešė Turto banko generalinis direktorius Arnoldas Burkovskis.

Seimo kanceliarijos poilsinę kurorte įsigijo nekilnojamojo turto investuotojai.

Seimo kanceliarija už “Viešnagę” tikėjosi gauti apie 6 mln. litų. Per pirmą aukcioną tokios kainos ir prašyta, tačiau parduoti objektą pavyko tik per ketvirtą aukcioną, smarkiai sumažinus kainą. Trijuose aukcionuose niekas nepanoro dalyvauti.

A.Burkovskio teigimu, praėjusių metų liepą bendrovė “Ober-Haus” poilsinę įvertino 4,1 mln. litų, tačiau su prielaida, kad ten bus praplėstas bendrasis plotas, iškirsti medžiai arba įrengti butai, kuriuos bus galima parduoti po 10 tūkst. litų už kvadratinį metrą.

Pernai gruodį kita bendrovė – “Inreal” – atliko naują turto vertinimą ir galimybių studiją.

“Po tai, kai jie gavo savivaldybės atsakymą, kad kirsti medžių sklype, tai yra išplėsti ploto, negalima, tuomet jų vertinimas buvo, kad tai yra 3,2 mln. litų”, – sakė Turto banko vadovas.

Seimo poilsio namų pardavimo aukcionas įvyko prieš mėnesį. Pasiūlyta suma – 3,75 mln. litų.

“Šiuo atveju drįsčiau manyti, kad parduoto komplekso vertė buvo didesnė nei rinkos kaina”, – sakė A.Burkovskis.

Audito komiteto pirmininkė “tvarkietė” Jolita Vaickienė atkreipė dėmesį, kad poilsiavietei priklauso didelė – 1,1 ha – teritorija.

“Vytauto gatvėje aras parduodamas po 50 tūkst. litų už arą, mes pardavėme – po 25 tūkst. litų. Dėl to mums kyla abejonių dėl mūsų turto pardavimo”, – teigė ji.

Komitetas nutarė prašyti Turto vertinimo priežiūros tarnybos, kad ji išanalizuotų buvusias turto vertinimo ataskaitas.

Parlamentarams abejonių sukėlė ir kito valstybės turto Palangoje pardavimas. Svarstoma galimybė kreiptis į prokuratūrą, kad ši apgintų viešąjį interesą, kai Vytauto gatvėje buvusį savo turtą valstybė už skolą ir priemoką atidavė broliams kapucinams. Audito komiteto ir Valstybės kontrolės nuomone, Registrų centro turto vertintojai per pigiai įvertino šį turtą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: