(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Šilainių seniūnijoje įvyko namų priežiūros centro ir policijos pareigūnų susitikimas su Šilainių mikrorajono gyventojais, kurio metu buvo pateikta informacija kaip kurti ir didinti savo ir aplinkinių saugumą gatvėje, viešajame transporte, gyvenamojoje vietoje ir kt. Susitikimo metu buvo pateikti konkretūs pasiūlymai kaip elgtis atsitikus nelaimei gatvėje, kaip apsaugoti save ir savo turtą, kaip išvengti sukčių ir kt.

Susitikimo metu policijos pareigūnai supažindino su mikrorajone vykdomomis prevencijos priemonėmis ir pasiūlė gyventojams prisijungti prie saugios aplinkos kūrimo ir palaikymo pačiais paprasčiausiai būdais: pasirūpinti geresniu kiemo ir laiptinių apšvietimu, tamsiu paros metu būtinai dėvėti atšvaitus, neįsileisti nepažįstamų asmenų į namus, rankinėse nesinešioti vertingų daiktų, didelių pinigų sumų, internetinės bankininkystės prieigų slaptažodžių ir pan. Taip pat buvo akcentuota, kad paskambinus nepažįstamiems asmenims, kurie praneša apie artimuosius ištikusią nelaimę, su jais nediskutuoti, o iškarto susisiekti su artimaisiais.

Šilainių seniūnijos seniūnas G. Sinkevičius paragino gyventojus burtis į saugios kaimynystės grupes, aktyviau bendrauti tarpusavyje, nelikti abejingiems kitų nelaimėms.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: