Siūloma lengvinti sąlygas taksi verslui
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Susisiekimo ministerija siūlo atsisakyti keleivių vežimo taksi verslo licencijavimo, taip sumažinant administracinę naštą ir sudarant palankesnes sąlygas taksi verslui. Tai numatančias Kelių transporto kodekso pataisas trečiadienį svarstys Vyriausybė.

„Norint vežti keleivius lengvaisiais automobiliais taksi, vietoj licencijos pakaks gauti leidimą, išduotą Susisiekimo ministerijos nustatyta tvarka. Įsigaliojus minėto kodekso pataisoms, taksi verslo galėtų imtis ne tik vežėjų įmonės, kaip yra iki šiol, bet ir pavieniai žmonės, atitinkantys taksi vairuotojams keliamus reikalavimus bei turintys tinkamą automobilį“, – sakė susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

Leidimą išduos savivaldybė, kurios teritorijoje numatoma vežti keleivius.

Leidimas bus išduodamas konkrečiam asmeniui, įrašant jo turimą automobilį. Kiekvienam lengvajam automobiliui numatoma išduoti atskirą leidimą. Automobilis turės atitikti Susisiekimo ministerijos ar jos įgaliotos institucijos nustatytus reikalavimus.

Vadovaujantis Keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisyklėmis, taksi vairuotojas privalo turėti ne trumpesnį kaip trejų metų automobilio vairavimo stažą. Be to, savivaldybės gali papildomai nustatyti vairuotojų kvalifikacinių kursų organizavimo ir kvalifikacijos suteikimo tvarką.

Šiuo metu vežti keleivius taksi gali tik vežėjų įmonės, turinčios licenciją. Kiekvienas automobilis privalo turėti licenciją atitinkančią licencijos kortelę. Atsisakius licencijų, bus paprasčiau gauti leidimą imtis taksi verslo, reikės pateikti mažiau dokumentų ir pažymų, todėl sumažės administracinė našta, bus taupomas vežėjų laikas.

Susisiekimo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: