(c) LFF archyvo nuotr.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) pakvietusi beveik tūkstantį vaikų nemokamai stebėti UEFA EURO 2012 atrankos rungtynes tarp Lietuvos ir Škotijos rinktinių, sulaukė palaikymo iš Škotijos sirgalių bei Jungtinės Karalystės (JK) ambasados Lietuvoje.

Škotijos futbolo rinktinės sirgalius vienijanti organizacija „Tartan Army“ kartu su LFF ir JK ambasada Lietuvoje pakvietė kelis šimtus globos namų auklėtinių iš Alytaus, Jonavos, Kauno, Tauragės, Kaišiadorių bei Rokiškio rajono šį penktadienį stebėti Lietuvos futbolo rinktinės dvikovą su Škotijos vienuolike.

„Škotijos futbolo sirgaliai yra pelnę ne vieną UEFA apdovanojimą tiek už pavyzdinį ir draugišką elgesį, tiek už įvairias socialines bei labdaringas iniciatyvas. Malonu buvo sulaukti jų prašymo prisidėti prie paramos globos namų auklėtiniams ir pakviesti juos nemokamai stebėti šios neeilinės futbolo dvikovos kartu su kitais jaunaisiais sirgaliais“, – sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Globos namų auklėtiniai prisijungs prie bendraamžių, kurie dalyvauja įvairiuose LFF programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS) projektuose ir yra pakviesti penktadienį vakare į S. Dariaus ir S. Girėno stadioną Kaune. Vienas iš seniausių SVIS programos projektų „Pažink pasaulį futbolo aikštėje“ yra skirtas šalies globos namų auklėtiniams.

Rugsėjo 3 dieną 15 val. SVIS programos projekto „Vasaros linksmosios futbolo mokyklos“ dalyviai iš 20 Lietuvos mokyklų surengs paskutiniąją treniruotę Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune.

18 val. planuojamas bendras renginys su Škotijos sirgaliais ir minėtų globos namų auklėtiniais, kitais LFF programos SVIS projektų dalyviais bei Kazlų Rūdos rajone esančio Bagotosios miestelio vaikais, kuriems patikėta išvesti abiejų rinktinių žaidėjus į aikštę.

LFF projektų vadovo Vaidoto Rastenio didžioji dalis šios mokyklos auklėtinių nuolat dalyvauja įvairiuose LFF projektuose. „Norėjome, kad jie išvestų žaidėjus į aikštę dar pernai per Lietuvos ir Serbijos rungtynes, tačiau tada to dėl prasto oro neleido rungtynių delegatas. Šį kartą vaikams grąžinsime skolą“, – teigė V.Rastenis.

LFF taip pat nemokamai kviečia stebėti rungtynes Lietuva-Škotija visus vaikus iki 7 metų kartu su artimaisiais, kurie yra įsigiję rungtynių bilietą.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: