Šokiams ant ledo - naujų talentų paieškos
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šokiai ant ledo yra bene pati gražiausia olimpinio žiemos sporto šaka, vienijanti grožį, estetiką, muzikalumą, fizinį aktyvumą, ištvermę ir dar daug kitų žmogui svarbių dalykų. Savo principais ji panaši į sportinius šokius. Deja, skirtingai nuo pastarųjų, skiriasi norinčių šokti trūkumu.

Visiem žinomi Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko estafetę perdavė dabar sėkmingai Lietuvai atstovaujančiam ledo šokėjui Deividui Stagniūnui ir jo partnerei Isabellai Tobias. Tai labai stipri pora, tačiau norisi tikėti, kad ateityje bus daugiau stiprių sportininkų, galinčių atstovauti Lietuvai. Tam reikia ruoštis jau šiandien.

Kauno vicemero S. Buškevičiaus pasiūlymui komplektuoti pirmąją šokių ant ledo grupę pritarė daugkartinis sportinių šokių ant parketo čempionas T. Slausgalvis. Šią idėją palaiko ir Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ direktorė Laimutė Krauzienė.

Ši grupė yra pirmasis bandymas Lietuvoje komplektuoti vaikų poras, kurios nuo pirmų judesių bus rengiamos šokiams ant ledo. Labai aktualu tai, kad vaikai mokysis šokti ir ant ledo, ir ant parketo. Čia jie išmoks šokti sportinius šokius (valsą, tango, čia, čia čia ir kt.). Tokio tipo treniruočių programos yra naujovė.

Lankyti šias pamokėles kviečiame pradinių klasių vaikus. Priėmimas vyks lapkričio 11 dieną, 19 val. Kauno žiemos sporto mokykloje „Baltų ainiai” (Ledo arenoje). Aušros g. 42c, Kaunas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: