(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Garsios sportininkės – pasaulio čempionė dviratininkė Simona Krupeckaitė, Europos čempionė krepšininkė Jurgita Štreimikytė – Virbickienė ir Lietuvos čempionė, olimpietė bėgikė Eglė Balčiūnaitė bendradarbiaus su Švietimo ir mokslo ministerija plėtojant tituluotų sportininkių inicijuotą projektą „Ateities čempionai“.

Rugpjūčio 27 d. S.Krupeckaitė, J.Štreimikytė – Virbickienė ir E.Balčiūnaitė susitikime su švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi pristatė savo projekto tikslus – skatinti aktyvią gyvenseną ir sportą, ugdyti būsimuosius čempionus bei aptarė konkrečius bendros veiklos planus.

Ministras G.Steponavičius pažymėjo, kad žinomų šalies sportininkių iniciatyva – svarbus ir sektinas pavyzdys, kaip prie jaunosios kartos ugdymo gali prisidėti sporto „žvaigždės“, žinomi ir gerbiami žmonės. „Viliuosi, kad šis projektas paskatins kitus visuomenės lyderius atverti mokyklų duris ir pasidalyti savo patirtimi, kaip siekti aukštų tikslų gyvenime, moksle ir sporte“, – sakė ministras.

Ministras atkreipė dėmesį, kad Lietuvos moksleivių ir studentų sporto centras kasmet organizuoja moksleivių olimpinį festivalį. Paskutinio penktojo festivalio varžybose rungėsi rekordinis skaičius – per 200 tūkst. dalyvių. „Manau, kad jūsų projektas rastų savo nišą šiame olimpiniame judėjime, – sakė G.Steponavičius. –„Ateities čempionų“ svetainė vaikams ir jų tėvams galėtų teikti informaciją, kokias geriausia pasirinkti fizinio aktyvumo formas ir kur rasti žinių apie dominančią sportinę veiklą, kompiuterinių testų pagalba pasitikrinti savo gebėjimus“.

Žinomos sportininkės papasakojo, kad nuo rugsėjo mėnesio prasideda antras projekto etapas – konkursas „10 žingsnių, kaip tapti čempionu“ . Jo metu moksleivių klasės bus pakviestos pristatyti savo viziją, kokių taisyklių ir principų turi laikytis kiekvienas, siekiantis tapti čempionu.

„Švietimo ir mokslo ministerijos paramą vertiname, kaip itin svarų indėlį plėtojant mūsų projektą“, -. vieningai pažymėjo garsios viešnios.

Sutarta, kad ministerija prisidės prie projekto informacinės sklaidos mokyklose.

Birželio mėnesį startavo pirmas „Ateities čempionų“ kampanijos etapas, supažindinantis su jo idėjomis ir jų iniciatorėmis, projekto svetaine www.ateitiescempionai.lt.

LR Švietimo ir mokslo ministerija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: