(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį Kauno sporto halėje žaidė Eurolygos A grupės trečiojo turo rungtynes su Lenkijos čempionais Gdynės „Asseco Prokom“ krepšininkais. Pagrindinis susitikimo laikas baigėsi lygiosiomis 61:61, tačiau pratęsime kauniečiai įrodė savo pranašumą (74:68) bei į savo sąskaitą įsirašė antrąją pergalę.

Pirmosiomis rungtynių minutėmis ant parketo dominavo aikštelės šeimininkai. Jau pirmąją ataką taikliu metimu iš vidutinio nuotolio užbaigė Artūras Milaknis, o netrukus pasižymėjo ir Travisas Watsonas bei baudas sumetęs Dainius Šalenga (6:1). Tačiau svečiai iš kaimyninės Lenkijos po truputį atrado savo žaidimą, pataikė kelis tolimus metimus bei persvėrė žaidimo svarstykles jau savo naudai (9:6). Žalgiriečių treneris Aco Petrovičius į tai reagavo žaibiškai – aikštelėje pasirodė Tomas Delininkaitis, Martynas Pocius bei DeJuanas Collinsas. Toks stratego sprendimas ekipai išėjo į naudą: T.Klimavičius neklydo iš toli, penkis taškus pridėjo T.Delininkaitis, o tritaškį į svečių krepšį smeigė M.Pocius. Tai leido žalgiriečiams įgyti apčiuopiamą pranašumą (17:12). Ir tai dar nebuvo viskas – po T.Delininkaičio idealaus perdavimo iš po krepšio pasižymėjo kapitonas Paulius Jankūnas, tuo tarpu iš toli dar kartą pataikė M.Pocius (22:12). Ne mažiau skambia nata „Žalgiris“ užbaigė ketvirtį: iš vidutinio nuotolio metimą realizavo Mirza Begičius, o P.Jankūnas pridėjo du taškus su pražanga (27:14).

Po trumpos pertraukėlės vaizdas aikštelėje nesikeitė – aktyviau žaidė „Žalgiris“, tačiau stipriau atitrūkti T.Pačėso auklėtiniai neleido. Itin aktyviai rungtyniavo M.Begičius, per trumpą laiką pelnęs keturis taškus ir Ratko Vardai „išrašės“ gražų bloką (33:18). Dar įspūdingiau šiame amplua pasirodė D.Collinsas, kuris šaltakraujiškai pataikęs abi baudas kitame aikštelės gale sugebėjo neįtikėtinai blokuoti varžovų centro metimą (35:18). Lenkai į tai atsakė tritaškiu, tačiau nesnaudė ir kauniečių snaiperis A.Milaknis (38:21). Po „Asseco Prokom“ paprašytos minutės pertraukėlės varžovai suaktyvino savo veiksmus, o kauniečių žaidimas kiek išsiderino. Susidarė įspūdis, jog kurį laiką žalgiriečiams krepšys buvo tiesiog užrištas (30:39). Sirgalių džiaugsmui, paskutiniai taškus prieš didžiąją pertraukė pelnė būtent šeimininkai – baudų metimais dviženklį pranašumą atnaujino M.Pocius (41:30).

Trečiojo ketvirčio starte lenkai neklydo iš toli, tačiau jau netrukus abi baudas pataikė M.Pocius (43:33). Tada iš Kauno „Žalgirio“ pusės kuriam laikui stojo tyla – aikštelės šeimininkai niekaip nesugebėjo rezultatyviai užbaigti savo atakų, o svečiai artėjo (43:40). Nesėkmių ruožas puolime baigėsi D.Collinsui neklydus nuo baudų metimų linijos (45:40), tačiau apsiginti nepavyko (45:47). Įžaidėjui pataikius vieną baudą lenkai pirmavo tašku (46:47). Tokiu rezultatu ketvirtis ir baigėsi.

Lemiamą rungtynių atkarpą sėkmingiau pradėjo „Žalgiris“ – po M.Begičiaus vienos pataikytos baudos, efektingo bloko ir T.Delininkaičio taško kauniečiai vėl buvo priekyje (48:47). Netrukus A.Milaknio perdavimu pasinaudojo P.Jankūnas (50:47) bei privertė varžovų trenerių štabą sušaukti minutės pertraukėlę. Tačiau svečiams nepadėjo ir tai: M.Begičius sumetė baudas, Mantas Kalnietis gražų „slalomą“ į baudos aikštelę baigė dviem taškais, o M.Pocius neklydo iš toli, atnaujindamas dviženklį pranašumą (57:47). T.Pačėsas ir vėl nesnaudė, paprašydamas minutės pertraukėlės. Šį kartą efektas buvo priešingas – svečiai pelnė aštuonis taškus iš eilės bei priartėjo iki 55:57. Po tokių įvykių ant parketo minutės pasitarimą teko sukviesti jau A.Petrovičiui, tačiau aistros sporto halėje ir toliau kaito. Po svečių tritaškio šie pirmavo 59:58, o M.Pociui nepavyko pataikyti baudų. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus pusei minutės svečiai pataikė iš vidutinio nuotolio bei padidino persvarą iki trijų taškų (61:58). Po eilinės minutės pertraukėlės stebuklus išdarinėjo T.Delininkaitis, į varžovų krepšį „įsūdęs“ fantastišką tritaškį (61:61). Per paskutines 20 sekundžių komandoms pasižymėti nepavyko – paskutinę sekundę labai sudėtingą dvitaškį dar atliko M.Kalnietis, tačiau fortūna šį karta nebuvo žalgiriečio pusėje. Pagrindinis laikas baigėsi rezultatu 61:61.

Pratęsimą rezultatyviu išpuoliu pradėjo Gdynės klubas, vis tik baudų metimais pusiausvyrą netruko atsatyti M.Pocius (63:63), o iš vidutinio nuotolio taikliai metė T.Delininkaitis (65:63). Šiam užtikrintai sumetus baudas skirtumas išaugo (67:64). Gynyboje žalgiriečiai sužaidė patikimai ir per atakai skirtą laiką varžovams neleido suregzti normalios atakos, tuo tarpu patys įtvirtino pranašumą M.Pociaus viena pataikyta bauda (68:64). Nors svečiai atsakė taikliais baudų metimais, kitame aikštelės gale dėjimu pasižymėjo M.Begičius (70:66), kuris netrukus „užgęsino“ varžovų ataką gražiu bloku. Kauniečių puolimas svarbiausiomis akimirkomis dirbo be klaidų – M.Pociui pridėjus dar dvi baudas nugalėtojas buvo aiškus (72:66), o Kauno sporto halėje susirinkę aistruoliai vieningai skandavo: „Žalgiris!“. Iki rungtynių pabaigos žalgiriečių gretose dar spėjo pasižymėti P.Jankūnas. Aidint finalinei sirenai – šventinė nuotaika ir antroji pergalė Eurolygoje šį sezoną – 74:68.

„Žalgiris“: M.Pocius 18 (6 atk. kam.), T.Delininkaitis 16 (3 rez. perd.), M.Begičius 11 (3 blok.), P.Jankūnas 9 (9 atk. kam.), D.Collinsas 5, A.Milaknis 5, T.Klimavičius 3, M.Kalnietis 3 (5 atk. kam.), D.Šalenga 2, T.Watsonas 2.

„Asseco Prokom”: D.Ewingas 14, R.Vard1 12, J.R.Giddensas 11 (9 atk. kam.), M.Wilksas 11.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: