(c) Žalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno sporto halėje Kauno „Žalgiris“ šeštadienio popietę iškovojo kol kas sunkiausią pergalę Baltijos krepšinio lygoje (BBL), po atkaklios kovos palaužęs daugkartinių Latvijos čempionų „Ventspils“ pasipriešinimą – 82:78.

Žalgiriečių gretose šį kartą nerungtyniavo Travisas Watsonas ir Šarūnas Vasiliauskas.

Susitikimą spurtu 7:0 pradėjo „Žalgiris“: Dainius Šalenga pataikė iš po krepšio, Tadas Klimavičius laisvas neklydo iš arti, tuo tarpu D.Šalenga pelnė dar ir du taškus su pražanga. Tačiau latviai į tai atsakė dviem tiksliomis atakomis ir po Dairio Bertano reido sumažino atsilikimą iki 4:7. Pirmuosius savo taškus sužaidus tris minutes pelnė Marcusas Brownas, o netrukus pridėjo ir metimą iš vidutinio nuotolio (11:6). Vis tik kelios šeimininkų klaidos leido Latvijos čempionams vėl priartėti – 9:11. Pirmą kartą aikštėje pasirodęs Martynas Pocius jau pirmą savo ataką užbaigė taikliu tolimu metimu (14:9). Nepaisant to, svečiai sugebėjo per nepilną minutę savo taškų kraitį papildyti dar penkiais ir po Janio Strelnieko metimo atstatė pusiausvyrą – 14:14. Paskutinėmis ketvirčio minutėmis „Žalgirio“ žaidimas kiek išsiderino ir po Aarono Pettway dvejų tikslių atakų svečiai išsiveržė į priekį – 21:18.

Kiek sėkmingiau kaimynai iš Latvijos startavo ir po dvejų minučių pertraukos – iš po krepšio pataikius Ronaldui Zakiui skirtumas išaugo iki 18:25. Nors Mirza Begičius per trumpą laiką pelnė tris taškus, „Ventspils“ nebuvo linkęs mažinti apsukų (29:21). Svarbiu momentu tritaškį, jau savo antrąjį, įmetė M.Pocius, o po minutės varžovą suklaidinęs du taškus su pražanga pelnė M.Begičius, sumažindamas atsilikimą iki 27:31. Nežiūrint į visas kauniečių pastangas gynyboje, „Ventspils“ „snaiperių“ sustabdyti nepavyko – paskutinę atakos sekundę tritaškį realizavus Ernestui Kalvei deficitas vėl 7 taškai – 27:34. Ketvirčio pabaigoje „Žalgiris“ kuriam laikui vėl surado savo žaidimą: T.Klimavičius pelnė keturis taškus iš eilės, gražų reidą taikliu metimu užbaigė M.Pocius, kol tuo tarpu švieslentėje jau 34:35. Varžovų strategui Agriui Galvanovskiui neliko nieko kito, kaip tik paprašyti minutės pertraukėlės. Po jos vėl sėkmingiau ant parketo darbavosi „Ventspils“ krepšininkai, kurie einant į didžiąją pertrauką turėjo nežymų pranašumą – 40:36.

Dėl to, jog buvo keičiamas krepšinio lankas, trečiojo kėlinio pradžia kiek užtruko. Tačiau iš ritmo svečių tai neišmušė – tolimą metimą realizavus ir tris baudos metimus pridėjus D.Bertanui skirtumas šoktelėjo iki dviženklio – 46:36. Nors po M.Pociaus reido skirtumas aptirpo iki 6 (40:46), kelios efektingos varžovų atakos leido jiems susigražinti turėtą pranašumą – 52:42. Sirgalių džiaugsmui – ne ilgam: D.Šalenga, P.Butkevičius ir M.Pocius rezultatyviai užbaigė greitas žalgiriečių atakas, padėjo ekipai spurtuoti 6:0 bei sumažinti atsilikimą iki 48:52. Dvitaškį su pražangą įmetus D.Šalengai ekipas skyrė vos taškas – 53:54, o M.Pocius netruko rezultatą išlyginti – 54:54 bei po akimirkos ir persverti – 57:54. Ketvirtis taip ir baigėsi.

Aktyviai svečiai iš Latvijos kurorto pradėjo ir lemiamas dešimt minučių – po E.Kalvės prasiveržimo švieslentėje eilinį kartą skaičiai išsilygino (57:57). Vis tik šį kartą žalgiriečiai greitai surengė atsaką: M.Kalnietis pelnė penkis taškus iš eilės, M.Begičius pridėjo dvitaškį, kol tuo tarpu „Žalgiris“ kiek nutolo – 64:57. Įpusėjus kėliniui po D.Šalengos reido kauniečiai persvarą padidino iki 8 taškų (70:62). Tam pačiam D.Šalengai pataikius iš tolimos distancijos persvara dar išaugo – 73:64 ir A.Galvanovskis buvo priverstas prašyti dar vienos minutės pertraukėlės. Tik šį kartą, skirtingai nei prieš tai, svečiams nepadėjo ir tai. Nors mačo gale svečiai dar bandė išsigelbėti ir po E.Kalvės tritaškio priartėjo iki trijų, o D.Bertano metimo – dvejų taškų, M.Pociaus baudų metimai galutinai atsakė į klausimą dėl nugalėtojo. Galutinis rezultatas – 82:78.

„Žagiris“: M.Pocius 22 (4 atk. kam.), D.Šalenga 21, T.Klimavičius 12 (7 atk. kam.), M.Begičius 11 (7 atk. kam.), M.Kalnietis 8 (5 atk. kam., 8 rez. perd.), M.Brownas 4, P.Čukinas 2, P.Butkevičius 2 (5 atk. kam.).

„Ventspils“: D.Bertans 17, E.Kalve 13, A.Pettway 11 (9 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: