Svarstyta, ką daryti su perpildyta Romainių mokykla
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugpjūčio 10 dieną miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis, miesto Tarybos narė Irena Matijošaitienė, Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Onutė Visockienė, Ūkio ir finansų skyriaus vedėja Rimantė Juodenienė, Statybos skyriaus atstovas Gintautas Mitrauskas lankėsi Romainių pradinėje mokykloje, kalbėjosi su šios mokyklos vadovais, apžiūrėjo teritoriją ir aiškinosi, ar joje galima būtų statyti laikinas, šiai mokyklai būtinas patalpas.

Romainių mikrorajonas sparčiai plečiasi, todėl būtinai reikia mokyklos, kurioje galėtų mokytis šio rajono gyventojų vaikai.

Kartu su Savivaldybės atstovais į Romainių mokykloje lankėsi UAB „Cramo“ Produktų grupės vadovas Vaidas Jugelėnas. „Cramo“ firma siūlo sumontuoti švedų gamybos namelius – korpusus ir juos išnuomoti Savivaldybei. Tokia įranga (patalpos) naudojamos Skandinavijos šalyse, jos jau naudojamos Estijoje ir Latvijoje, šiais metais jas žadama montuoti ir Vilniuje.

Šios patalpos greitai sumontuojamos, jos atitinka visus higienos ir statybos reikalavimus, visiškai tinkamos naudojimui. Galima sumontuoti ne tik klases, bet ir valgyklą, sporto bei aktų sales. Visos patalpos prijungiamos prie komunikacijos tinklų. Čia pat buvo parodytas filmukas apie galimas sumontuoti patalpas.

Romainių mokykloje dabar mokosi 100 mokinių, ji perpildyta, o vietų poreikis kasmet auga. Reikėtų mokyklos, kurioje tilptų 600 – 650 mokinių. Romainių mokykloje mokytųsi Romainių, Giraitės ir Vijūkų gyvenviečių vaikai. Kai kuriems mokiniams dabar tenka eiti 3 kilometrus iki miesto transporto, o paskui važiuoti į pasirinktą mokyklą. Darželyje taip pat trūksta vietų. Net artimiausiame mikrorajone – Šilainiuose – darželiuose trūksta apie 2 tūkst. vietų.

Romainių ambulatorijoje lankosi apie 1,5 tūkst. paauglių iki 16 metų, todėl manoma, kad gal ir ne visi, bet dauguma iš jų norėtų mokytis artimoje Romainių mokykloje.

Mokykla galėtų būti priauganti, kasmet joje daugėtų po tris klases. Jeigu būtų norinčių mokytis būtent šioje mokykloje, tuomet ir sumontuojamų patalpų iš UAB „Cramo“ būtų galima nuomotis daugiau.

Artimiausiu metu Švietimo ir ugdymo skyrius kreipsis į Statistikos departamentą, išsiaiškins, kiek gyventojų yra šiame rajone ir žinos, kiek vietų planuoti darželyje bei mokykloje.

Mero pavaduotojas P. Mačiulis rugpjūčio 11 d. lankysis Švietimo ir mokslo ministerijoje, aiškinsis, kokia galimybė koncesijos būdu Kaune pastatyti tokią mokyklą, kokia pastatyta Balsiuose, Vilniaus rajone. Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė sutartį, kuria vadovaujantis Balsių mokyklos ūkiu 25-erius metus rūpinsis koncesininkas – UAB „Merko statyba“. Savivaldybė spręs su švietimu susijusius klausimus. Pasibaigus sutarties terminams, visiškai renovuota mokykla pereis Savivaldybės žinion.

Trečias variantas – Romainių mokyklą statyti už Savivaldybės lėšas.

Greičiausiai švietimo ir ugdymo įstaigų problemą Romainiuose galima išspręsti statant laikinas patalpas, nes jos labai greitai sumontuojamos. Galima sumontuoti tiek patalpų, kiek šiuo metu reikia, jeigu poreikis didėja, tuomet galima montuoti papildomas patalpas.
Artimiausiu metu, išsiaiškinus visas tris mokyklos statybos galimybes, bus pasirinktas vienas, pats geriausias ir ekonomiškai naudingas variantas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: