(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 23-25 dienomis Kaune, festivalyje “Suklegos” išvysime daugiau kaip 60 atlikėjų iš Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos ir Estijos. 11-tasis “Suklegų” festivalis per savo gyvavimo laiką tapo žinomas ne tik Lietuvos, bet ir užsienio modernaus folkloro mėgėjams. Turėdamas dvi dedamąsias – tradicinę ir moderniąją – festivalis puikiai reprezentuoja ir Kauno miestą, ir prigimtinę Lietuvos kultūrą.

Rugsėjo 23 dieną, ketvirtadienį, 18 val. organizatoriai kviečia į Kauno architektų namus, kur vyks jungtinis Egidijaus ir Kristinos Darulių iš Ukmergės bei Alberto, Linos ir Rūtos Bartašių iš Pasvalio pasirodymas. Dambrelių muzika susilies su kitais tradiciniais lietuvių liaudies instrumentais ir tradicinėmis dainomis. Andrius Rugys, pasivadinęs PB8, įrašinėjantis gamtos garsus, pateiks klausytojui įvairių garsų pynę. Ignas ir Julija Šatkauskai iš Vilniaus atliks švelnias lietuvių liaudies dainų interpretacijas.

Rugsėjo 24 dieną, penktadienį, 18 val. ryšių istorijos muziejaus didžiojoje salėje vyks jaunimo grupių vakaras bei vakaronė. Čia atvyksta visa komanda iš Klaipėdos – pernai pavasarį gimusi nauja jaunimo grupė “Gyvata” ir puikiai visiems pažystamas projektas Donis su Rasa Serra. Kelis metus pailsėję ir gerokai paūgėję naujomis folkloro interpretacijomis pasidalins folkloro ansamblis “Gilė” iš Kauno. Pernai savo kanklių muzika žiūrovus užbūrusi Žemyna Trinkūnaitė iš Vilniaus pristatys naujus skambesius ir bandys sujungti lietuviškų kanklių muziką su australų instrumento didžiaridu gaudesiu. Taip pat festivalyje išvysime naują, bet iš gerai pažįstamų jaunuolių susibūrusį sanbūrį “Devyni” iš Kauno. Jau įprasta tapo, kad jaunimo vakaras baigiasi audringa vakarone su kapela “Lipk ant sienų”.

Rugsėjo 25 dieną, šeštadienį, 18 val. ryšių istorijos muziejaus didžiojoje salėje įvyks baigiamasis festivalio svečių koncertas. Buvę muzikantai iš grupės Troitsa subūrė naują projektą Altanka. Svečiai iš Minsko pristatys autentišką baltarusių etninę muziką, derinamą su moderniais ritmais ir garsais. “Suklegų” festivalį labai pamėgo svečiai iš Estijos. Šiemet atvyks dar viena neregėto pasisekimo savo šalyje susilaukusi keturių jaunų vyrų grupė “Zetod”. Tradicinę muziką atliks pop/rock stiliumi, pagražindami pasirodymą įspūdingais scenos šou elementais. Ši grupė mus įkvėps ir mokys pažinti įvairių tautų tradicinę muziką. Festivalį vainikuos “Beltaine”- viena įdomiausių ir populiariausių lenkų folkloro grupių. Ši grupė sukūrė savo unikalų skambesį dėka reto ir drąsaus sugebėjimo jungti tradicinę keltų bei modernią muziką. Kolektyvo išskirtinumas – sugebėjimas jungti skirtingus muzikos stilius – tradicinę airių, škotų, bretonų, indų – bei derinti juos su šiuolaikine muzika. Šiai grupei taip pat būdinga naudoti daugybę instrumentų, tačiau ne vien tradicinių, bet ir ypač retų.

Visi festivalio renginiai nemokami.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: