Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prie buriamos Darbo partijos, Lietuvos socialdemokratų partijos bei partijos “Tvarka ir teisingumas” koalicijos galėtų prisidėti ir dabar valdžioje esantis Liberalų sąjūdis, sako “darbiečių” lyderis Viktoras Uspaskichas.

Jis pranešė jau pirmadienio naktį socialdemokratams ir “tvarkiečiams” pasiūlęs ketvirtuoju partneriu rinktis Liberalų sąjūdis. Kartu V.Uspaskichas sakė neatmetantis, kad prie koalicijos galėtų prisijungti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

“Aš tai vakar pasiūliau kalbėti su Liberalų sąjūdžiu. Man asmeniškai jie artimesni, nes aš vis tiek save laikau prie liberalių asmenų, politikų (…) Jie mums dvasiškai artimesni”, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė V.Uspaskichas.

Tačiau jis tvirtino apie šį galimą pasiūlymą su Liberalų sąjūdžio pirmininku Eligijumi Masiuliu dar nekalbėjęs.

V.Uspaskichas pabrėžė, kad su ketvirtuoju partneriu bet kokiu atveju bus kalbama pagal formulę “trys plius vienas”.

“Bet kokiu atveju turi sėsti trys partijos ir kalbėti su jais (liberalais – BNS) arba su lenkais. Nematau su lenkais jokių problemų, tai visiškai normalūs, pragmatiški žmonės, net negirdėjau, ar buvo koks triukšmas, skandalas su jais kitose koalicijose”, – svarstė Darbo partijos lyderis.

Anot jo, platesnė valdančioji koalicija būtų gerai.

V.Uspaskichas pabrėžė, kad potencialūs koalicijos partneriai apie postų dalybas dar nekalbėjo. Tačiau jis tvirtino pritariąs socialdemokratų siūlymui, kad daugiausia vietų Seime gavusi partija turėtų siūlyti premjero, finansų ir užsienio reikalų ministrų kandidatūras.

Pats jis sakė nemanąs, kad teisme nagrinėjama Darbo partijos “juodosios buhalterijos” byla, kurioje teisiamas ir jis, galėtų jam trukdyti pretenduoti į Vyriausybės vadovo pareigas.

“Nekalbame kol kas apie tai (postus – BNS). Mus, aišku, domina postai, susiję su ekonomika. Bet tikrai galiu pasakyti net nekalbėjome su koalicijos partneriais”, – per spaudos konferenciją teigė V.Uspaskichas.

Jo teigimu, per 30 Darbo partijos kandidatų vienmandatėse apygardose pateko į antrą turą. Iš jų “darbiečiai” tikisi laimėti dar 15 mandatų.

V.Uspaskichas nevertino pranešimų, kad fiksuota daug rinkimų tvarkos pažeidimų ir galimo rinkėjų papirkimo atvejų, kuriuose dalyvavo “darbiečių” atstovai.

“Niekaip nevertinu, užsiims teisėsauga ir nustatys”, – teigė jis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, gavus duomenis iš 1955 rinkimų apylinkių, Darbo partija surinko 20,5 proc. rinkėjų balsų, Lietuvos socialdemokratų partija – 18,69 proc., Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 14,48 proc., Liberalų sąjūdis – 8 proc., Drąsos kelio partija – 7,88 proc., partija “Tvarka ir teisingumas” – 7,57 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcija – 5,7 procento. Iš viso Lietuvoje yra 2017 rinkimų apylinkių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: