VDU antirūkymo konkursas
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

VDU galerija-skaitykla (Vytauto pr. 71) kviečia Kauno moksleivius ir studentus dalyvauti konkurse ir kurti meniškus, socialinio pobūdžio plakatus, kuriuose būtų skatinama atsisakyti tabako ar būtų parodoma jo keliama žala.

Kiekvieno plakato tema turėtų kūrybingai sietis su rūkymo prevencija – organizatoriai kviečia neriboti fantazijos ir pasirinkti kuo įvairesnes priemones idėjoms įgyvendinti.

Konkurso reikalavimai:

– Plakato formatas – A2 (42×59,4cm).

– Plakato rezoliucija – 300 px.

– Galutinis plakato variantas – skaitmeninis, tačiau atlikimo technikos gali būti įvairiausios (fotografija, akvarelė, koliažas, skaitmeninė tapyba ir t. t.).

– Darbai priimami .jpg, .png, .tiff formatais.

– Kiekvienas autorius turi teisę atsiųsti ne daugiau kaip po vieną plakatą (arba 2-3, jei to reikalauja idėja ir jai realizuoti reikia diptiko ar triptiko).

– Kūrinys turi būti visiškai naujas, sukurtas šiam konkursui ir niekur kitur nedalyvavęs.

– Plakatai, pažeidžiantys socialines ir teisines normas (diskriminuojančio ar įžeidžiančio turinio), į konkursą nepriimami.

– Konkurse gali dalyvauti visų mokyklų 10-12 klasių moksleiviai ir universitetų/akademijų/kolegijų studentai.

Darbai bus vertinami pagal du pagrindinius kriterijus: originalumą ir techninio ir meninio atlikimo kokybę.

Geriausi 5 darbai su autorių parašais bus atspausdinti VDU spaustuvėje ir eksponuojami aktualiose VDU erdvėse – rūkymo kambariuose. Nugalėtojai bus apdovanoti prizais.

Konkurso dalyviai kviečiami siųsti savo darbus iki gruodžio 23 d. el. paštu (robertamasidlauskyte@yahoo.com), laiške parašę vardą, pavardę, mokyklą ir klasę arba universitetą/akademiją/kolegiją, fakultetą ir kursą, o laiško temos laukelyje nurodę „VDU antirūkymo konkursui“.

Rūkymas yra vienas žalingiausių įpročių visame pasaulyje, o ypač Lietuvoje – kasmet gausėja jaunų žmonių, neatsisakančių tabako dūmų.

VDU informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: