(c) stock.xchng archyvo nuotr.

2010 m. spalio 22 dieną 16 val. Vytauto Didžiojo universiteto menų galerijoje „101″ atidaroma Trijų dėstytojų ir jų studentų kūrybos darbų paroda.

Apie parodos idėją ir dalyvius: Parodoje visuomenė supažindinama su aukštosiose mokyklose menus dėstančių kūrėjų meniniais darbais, bei jų meno edukacijos veikla. Šio projekto dalyviai yra trys aktyviai media meno praktika ir teorija užsiimantys kūrėjai, dėstantys Vytauto Didžiojo ir Šiaulių universitetuose (Aritonė Plungienė (ŠU), Rimantas Plungė (VDU, ŠU), Remigijus Venckus (ŠU, VDU) bei jų studentai (ŠU).

Rimantas Plungė anksčiau buvo atpažįstamas kaip tapytojas. Paskutiniuosius penkerius metus menininkas kuria instaliacijas, fotografijos, kompiuterinės grafikos ir flash animacijos kūrinius. Dailininkų sąjungos narys. Plungė yra skaitęs meno edukacijos, interaktyvių šiuolaikinių medijų, kompiuterinės grafikos ir videomeno kursus Lietuvos, Latvijos, JAV, Austrijos, Ispanijos, Anglijos, Norvegijos, Portugalijos, Danijos ir kt. šalių aukštosiose mokyklose ir universitetuose.

Konceptualiąją ir net eksperimentinę fotografiją bei videomeną kuria Aritonė Plungienė. Šiuo metu studentams suteikia bendrines ir specialiąsias audovizualinėje kūryboje taikomas kompozicijos pagrindų žinias. Prieš kelis metus įsteigė ir vadovavo media menų mokyklai. Ugdo ne tik universitetuose studijuojančius, bet ir vidurinėse mokyklose besimokančius jaunuosius media menininkus. Plungienė yra skaičiusi kursus Portugalijos, Austrijos ir Danijos universitetuose.

Remigijus Venckus kuria fotografijos, videomeno ir interneto kūrinius. Visuomenėje pažįstamas kaip meno teoretikas, recenzuojantis meno kūrinių kolekcijas įvairiose Lietuvos ir užsienio meno galerijose ir muziejuose. Venckus aktyviai tyrinėja videomeną ir taip pat kuria videokūrinius. Yra surengęs ne vieną autorinę parodą Lietuvoje ir Lenkijoje, 2010 m. kūriniai eksponuoti Lenkijos nacionaliniame muziejuje surengtoje parodoje ARS Homoerotica. Lietuvos universitetuose skaito audiovizualinio meno ir kultūros teorinius, bei praktinius kursus. Yra skaitęs paskaitas Anglijos ir Latvijos universitetuose.

Organizatoriai ir rėmėjai: Vytauto Didžiojo universitetas Menų fakultetas, Šiuolaikinių menų katedra Laisvės al. 53, 44309 Kaunas, Lietuva www.vdu.lt;

Šiaulių universitetas, Menų fakultetas, Audiovizualinio meno katedra P. Višinskio st. 11, LT-77157 Šiauliai, Lietuva http://avm.su.lt/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: