Skleis fotografijos meną
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Visą priešpaskutinę liepos savaitę Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus komanda, siekdama akcentuoti šalies kultūros decentralizacijos problemą, įgyvendins kultūrinės ir socialinės atskirties mažinimo projektą.

Fotomenininkai kartu su Vilkijos neįgaliųjų sąjungos nariais bei vaikais iš Vilkijos dienos centro „Nemuno krašto vaikai“ vykdys unikalias edukacinės fotografijos ir paveldo pažinimo dirbtuves, kaip pagrindinę priemonę pasitelkdami fotoaparatą.

Vykdant projektą siekiama profesionalų fotografijos meną skleisti itin sunkiai ekonominę krizę išgyvenusiuose Lietuvos regionuose, skatinti miestelio jaunimo ir bendruomenės užimtumą, kūrybingumą, saviraišką, edukaciją.

Vienas iš projekto sumanytojų Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gintaras Česonis tiki, jog fotografijos dirbtuvės duos puikių rezultatų: „Pasitelkdami fotoaparatus bandysime suartėti su mažo, tačiau labai atviro kūrybai regiono žmonėmis – dalinsimės patirtimi ir realizuosime įvairias idėjas, skatinsime kūrybiškumą, bendruomeniškumą, išmoksime dirbti komandoje bei kas svarbiausia – pažinti savo aplinką ir tradicijas.

Dalyviai įgis profesionalios fotografijos pagrindų, vėliau prisidės prie savo darytų fotografijų parodos rengimo”, – pasakojo G. Česonis.

Siekiant į projektą kuo labiau įtraukti ir regiono bendruomenę, planuojama, jog dalis kūrybinių dirbtuvių paskaitų vyks Vilkijos bendruomenės centre ir bus atviros visai miestelio ir apylinkių bendruomenei. Kaip elgtis su fotoaparatu mokys ne tik Kauno skyriaus fotomenininkų komanda, bet ir garsūs Lietuvos fotografai: Rimaldas Vikšraitis, Algimantas Aleksandravičius, Vytautas Stanionis.

Projekto eigą ir nuotraukas galima stebėti specialiame tinklaraštyje: http://projectvilkija11.blogspot.com/.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: