(c) Žalgiris.lt archyvo nuotr.

Rusijos pirmojo vicepremjero Sergejaus Ivanovo akivaizdoje Kauno sporto halėje „Žalgiris“ sekmadienį rezultatu 67:63 (17:21, 17:13, 11:14, 22:15) VTB Vieningosios lygos ketvirtojo turo susitikime parklupdė amžinus varžovus, daugkartinius Rusijos čempionus Maskvos CSKA krepšininkus bei padovanojo tikrą šventę savo aistruoliams. Vienu svarbiausių pergalės kalvių tapo gynėjas M.Brownas, lemiamu metu vedęs komandą į priekį ir į CSKA krepšį įmetęs 26 taškus.

Rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos, o taikliau pirmosiomis minutėmis darbavosi žalgiriečiai: Marcusas Brownas pataikė iš toli, Dainius Šalenga pridėjo du taškus iš vidutinio nuotolio, tuo tarpu švieslentėje 5:0. Svečių atsakymas buvo dvi taiklios atakos (4:5), tačiau kitame aikštelės gale iš viršaus netrukus įdėjo Mirza Begičius (7:4). Susitikimo tempas nemažėjo, o įpusėjus ketvirčiui CSKA kiek atsigavo, spurtavo 6:0 bei išsiveržė į priekį (10:7). Iki pirmojo kėlinio pabaigos likus keturioms minutėms baudas sumetė Trawisas Vatsonas (9:10), bet apsiginti nepavyko – iš toli laisvas neklydo Ramūnas Šiškauskas (13:9). Sirgalių džiaugsmui, „Žalgiris“ atiduoti iniciatyvos nebuvo linkęs: M.Brownas bei Martynas Pocius pataikė iš toli, Tadas Klimavičius pridėjo dvitaškį, tuo tarpu švieslentėje jau 17:13. Deja, ketvirčio pabaigoje CSKA atkarpą laimėjo 8:0 bei po pirmųjų dešimties minučių pirmavo rezultatu 21:17.

Pavyzdingu ir disciplinuotu žaidimu gynyboje bei tiksliomis atakomis žalgiriečiai pasižymėjo antrojo ketvirčio starte. Taip po M.Pociaus reido ir Ž.Janavičiaus keturių taškų iš eilės „Žalgiris“ persvėrė rezultatą (26:24), o M.Pociui „išmaudžius“ R.Šiškauską skirtumas galėjo šoktelėti iki trijų taškų, tačiau gynėjas nepataikė baudos metimo (28:26). CSKA krepšininkai ir toliau strigo žalgiriečių gynybos gniaužtuose ir jiems nepadėjo net dvi trenerio paprašytos minutės pertraukėlės – po D.Šalengos tolimo šūvio ekipas skyrė jau 5 taškai (31:26). Tik sėkminga kėlinuko pabaiga leido rusams vėl priartėti ir į didžiąją pertrauką komandos ėjo esant identiškam rezultatui – 34:34.

Manto Kalniečio perimtu kamuoliu ir efektingu dėjimu prasidėjo antroji susitikimo pusė, deja, per kitas dvi minutes žalgiriečiai klydo lygiose vietose, iš po krepšio nepataikė M.Begičius, o po dvejų Zorano Planiničiaus reidų į priekį po ilgesnės pertraukos išsiveržė CSKA – 38:36. Vienu metu varžovai pirmavo rezultatu 44:38, tačiau M.Brownas įmetė tritaškį bei dvitaškį, sumažindamas skirtumą iki minimumo – 43:44. Kova ir toliau vyko taškas į tašką, o ketvirčio pabaigoje nuo baudų metimų linijos savo pirmuosius taškus VTB lygoje pelnius Siim-Sander Vene CSKA pirmavo nedidele trijų taškų persvara – 48:45.

Kupini ryžto ir pasitikėjimo savo jėgomis žalgiriečiai išėjo į aikštę lemiamai rungtynių atkarpai. Po M.Kalniečio tikslios atakos paskutinę sekundę ir M.Pocius tritaškio rezultatas tapo lygus – 50:50. CSKA akimirkai atsigavo bei po metimo iš krašto pirmavo rezultatu 54:50, tačiau po dvejų M.Browno tritaškių bei puikaus S.Vene žaidimo Kauno sporto halė šėlo – 58:56. Ir tai dar nebuvo viskas, iš už užtvaros išbėgęs M.Brownas dar kartą „užkariavo“ krepšį tolimu metimu – 61:58. Tiesa, nuleisti rankų daugkartiniai Rusijos čempionai neplanavo ir po itin sudėtingo Roberto Holdeno metimo rezultatą išlygino – 61:61. Po akimirkos J.R.Holdenas bei M.Brownas vėl apsikeitė tiksliais metimais (63:63), tačiau iki pagrindinio laiko pabaigos likus nepilnoms dviem minutėms M.Brownas atkovojo du kamuolius puolime iš eilės bei antruoju mėginimu pasiekė tikslą – 65:63. Lemiamu epizodu susitikime pasirodė M.Browno išprovokuota pražanga paskutinę minutę bei taiklūs baudos metimai (67:63). Per likusį laiką rezultatas nepakito ir „Žalgiris“ šventė fantastišką pergalę – 67:63!

„Žalgiris“: M.Brownas 26 (6/10 trit., 7 atk. kam.), M.Pocius 10, M.Kalnietis 7, D.Šalenga 5, T.Klimavičius 5 (5 atk. kam.), T.Watsonas 4 (7 atk. kam.), S.Vene 4, Ž.Janavičius 4, M.Begičius 2.

CSKA: Z.Planiničius 26 (9/11 dvit., 6 atk. kam.), V.Chriapa 10 (6 atk. kam.), R.Šiškauskas 9, T.Langdonas 7.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: