© Wikimedia Commons nuotr.

Europos Sąjungai grėsmę kelia augantis populizmas ir nacionalizmas, kurį kursto rekordinis migrantų srautas, antradienį perspėjo Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas).

“Europos Sąjungai gresia pavojus. Niekas negali pasakyti, ar ES vis dar egzistuos tokia forma po 10 metų”, – sakė M.Schulzas interviu Vokietijos laikraščiui “Die Welt”.

Europos Sąjungoje dabar yra “jėgų, kurios mus atitolina vienus nuo kitų, – sakė vokiečių politikas. – Mes turime to išvengti, nes pasekmės bus skaudžios”.

ES alternatyva būtų “nacionalizmo Europa, sienų ir užtvarų Europa” – formulė, kuri ne kartą yra privedusi kontinentą iki “katastrofos” praeityje, sakė M.Schulzas.

Vokietija šiemet ruošiasi priimti vieną milijoną prieglobsčio prašytojų, pusę iš jų – iš Sirijos.

M.Schulzas išreiškė susirūpinimą dėl solidarumo stokos, daugeliui ES šalių nenoriai priimant pabėgėlius, ir dėl kelių Europos rytinių šalių, kurios stato naujas užtvaras.

Pasak jo, “daugelio vyriausybių grįžimas prie nacionalinio mąstymo yra pražūtingas”.

“Nė viena šalis negali viena susitvarkyti su tokiais iššūkiais kaip migracija, klimato kaita, terorizmas, prekyba ir tarptautiniai nusikaltimai. Mes tai galime padaryti tik kartu, būdami ES”, – kalbėjo jis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: