© Gage Skidmore nuotr. / Wikimedia Commons

Baltųjų rūmų šeimininku siekiantis tapti Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) nedalyvaus ketvirtadienį vyksiančiuose respublikonų debatuose, atsisakęs prisidėti prie politinės akistatos laidoje, kurią nacionalinė televizija transliuos likus vos keturioms dienoms iki šios partijos kandidato rinkimų proceso pradžios.

D.Trumpas, kuris yra respublikonų stovyklos favoritas, apie tokią galimybę viešai užsiminė antradienio vakarą per susitikimą su rinkėjais Ajovoje, pareiškęs: “Aš tikriausiai nedalyvausiu šiuose debatuose.”

Vėliau tai buvo patvirtinta jo kampanijos pranešime šiam verslo magnatui įprastu pompastišku stiliumi: “Ponas Trumpas žino, kad sandoris blogas, kai tokį pamato”. Jis taip pat sukritikavo televiziją “Fox News”, kuri transliuos debatų Ajovoje laidą.

D.Trumpas pareiškė, kad “Fox News” žurnalistė Megyn Kelly (Megin Keli), kuri bus debatų vedėja, yra prieš jį nusistačiusi.

Šis D.Trumpo sprendimas neabejotinai dar labiau pagilins jo nesutarimus su “Fox News”, šios televizijos valdybos pirmininku Rogeriu Ailesu (Rodžeriu Eilzu) ir M.Kelly.

“Rogeris Ailesas ir “FOX News” galvoja galintys su juo žaisti, bet ponas Trumpas nežaidžia žaidimų”, – sakoma griežto tono pareiškime, kuriame taip pat tvirtinama, kad šis milijardierius ir buvęs televizijos realybės šou žvaigždė laimėjo visus šešerius ankstesnius debatus prieš savo varžovus respublikonus.

69 metų kandidatas, kuris niekada nėra dirbęs jokiame renkamame poste, sakė, kad užuot dalyvavęs debatuose verčiau surengs labdaros akciją, per kurią bus renkamos lėšos karo veteranams.

D.Trumpas, kuris anksčiau ragino uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas ir kaltino Meksiką siunčiant į Ameriką “žagintojus”, leido aiškiai suprasti neketinanti gaišti laiko su M.Kelly.

“Nemanau, kad ji elgsis su manimi sąžiningai. Taip nesu didelis jos gerbėjas”, – D.Trumpas sakė televizijai CNN.

M.Kelly rugpjūtį vedė pirmuosius debatus per šią rinkimų kampaniją ir uždavinėjo D.Trumpui aštrius klausimus. Vėliau D.Trumpas užsiminė, kad M.Kelly nesąžiningai su juo elgėsi, nes buvo blogos nuotaikos dėl mėnesinių.

“Fox” nepasidavė ir pasišaipė iš D.Trumpo, kai šis paprašė 5 mln. savo “Twitter” paskyros sekėjų pareikšti nuomonę, ar jam reikėtų dalyvauti debatų laidoje.

“Vienas nedoras šaltinis mums sako, kad Trumpas turi slaptą planą pakeisti kabinetą savo “Twitter” sekėjais, kurių atsiklaustų, ar jis turėtų vykti netgi į tuos susitikimus” su Irano arba Rusijos lyderiais, sakoma sarkastiškame “Fox News” pranešime.

D.Trumpo nedalyvavimas smarkiai sujauktų debatus Di Moine, kuriuose kiti respublikonai, tarp jų senatoriai Tedas Cruzas (Tedas Krusas) ir Marco Rubio (Markas Rubijas), karjerą baigęs neurochirurgas Benas Carsonas (Benas Karsonas) ir buvęs Floridos gubernatorius Jebas Bushas (Džebas Bušas) paskutinį kartą mėgins palenkti į savo pusę Ajovos rinkėjus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: