Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Krikščionybė yra daugiausia tikinčiųjų turinti religija – ją išpažįsta apie 2,2 mlrd. žmonių visame pasaulyje, rodo studija, kurią antradienį paskelbė Pew (Pju) Religijos ir visuomeninio gyvenimo forumas.

Pew forumas surinko duomenų apie aštuonių pagrindinių religinių grupių, įskaitant netikinčiuosius, dydį ir geografinį pasiskirstymą.

Nustatyta, kad krikščionys sudaro apie 32 proc. pasaulio gyventojų. Antroji vieta tenka musulmonams, kurių yra 1,6 milijardo.

Hinduizmas yra trečioji daugiausiai tikinčiųjų turinti religija – jų yra apie milijardą (15 proc. pasaulio gyventojų). Budistų esama apie 500 mln. (700 proc.), o išpažįstančių judaizmą – 14 mln. (0,2 procento).

Atlikus pasaulinio masto demografinę analizę daugiau nei 230 šalių ir teritorijų, nustatyta, kad su kokia nors religine bendruomene save tapatina daugiau nei aštuoni dešimtadaliai žmonių – apie 5,8 mlrd. pasaulio gyventojų.

Daugiau nei 400 mln. žmonių (6 proc.) išpažįsta įvairius liaudies tikėjimus, tokius kaip Afrikos tradicinės, čiabuvių arba liaudies religijos, nustatė tyrėjai.

Pew forumas nurodė, kad ši studija buvo grindžiama žmonių tapatinimusi su kuria nors religija, nesistengiant aiškintis, kokiu lygiu jie praktikuoja savo tikėjimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: