EPA-ELTA nuotr.

Prie savo biuro Maskvoje, Rusijos policija sulaikė gydytoją Anastasiją Vasiljevą, kuri vėliau tapo su A. Navalnu susijusio judėjimo aktyviste, trečiadienį pranešė jos advokatas.

Ją sulaikė. Kol kas neaišku kodėl. Galbūt per prievartą jie nori ją nuvesti į teismą. Šiandien vyks tik teismo posėdis dėl „epidemiologinių taisyklių pažeidimo“ bylos“, – pasakojo advokatas Dmitrijus Džulajus.

Kaltinamajai A. Vasiljevai, taip vadinamoje „epidemiologinėje byloje“, kurioje anksčiau taip pat nuteisti A. Navalno sąjungininkai pripažinti kaltais dėl masinių protestų organizavimo sausį, draudžiama palikti namus 22:00-07:00.

Rusijos kalėjimų tarnyba yra pateikusi prašymą A. Vasiljevą sulaikyti ikiteisminio tyrimo metu, kadangi keliomis minutėmis keletą kartų pažeidė jai nustatytą komendanto valandą, pranešama „TASS“.

Vaizdo įraše, kurį paskelbė A. Navalno sąjungininkas Olegas Stepanovas, matoma, kad pareigūnų vedama A. Vasiljeva bando išlaisvinti savo rankas.

Asmeninė A. Navalno gydytoja A. Vasiljeva, kuri taip yra nepriklausomos Gydytojų sąjungos vadovė, žinoma tapo praėjusiais metais sukritikavusi vyriausybės koronaviruso planą ir pagalbos paskirstymą nepakankamai finansuojamiems regionų gydytojams.

Gydytojų sąjunga šiais metais buvo priskirta prie „užsienio agentų“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: