Volodymyras Zelenskis. ELTA / Žygimanto Gedvilos nuotr.

Rusija naudoja Zaporižios atominę elektrinę šantažui nuo tos dienos, kai užgrobė šį objektą, ir kol rusai kontroliuoja jėgainę, situacija nėra normali.

Tai socialiniuose tinkluose pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, komentuodamas rusų sukeltą gaisrą, praneša „Ukrinform“.

„Enerhodaras. Iš Nikopolio užfiksavome, kad okupantai rusai sukėlė gaisrą Zaporižios atominės elektrinės teritorijoje. Radiacijos lygis šiuo metu neviršija normos. Tačiau kol Rusijos teroristai kontroliuoja atominę elektrinę, situacija nėra ir negali būti normali. Nuo pirmosios užgrobimo dienos Rusija naudoja Zaporižios AE tik tam, kad šantažuotų Ukrainą, visą Europą ir pasaulį“, – nurodė valstybės vadovas.

Prezidentas pažymėjo, kad Ukraina laukia pasaulio ir Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) reakcijos.

Kaip jau skelbė „Ukrinform“, rusai neaiškiu tikslu sukėlė gaisrą aušinimo bokšte jų užgrobtos Zaporižios AE teritorijoje.

Naujienų agentūra AFP cituoja Maskvos paskirtą pareigūną Vladimirą Rogovą, kuris pirmadienį pareiškė, kad gaisras jėgainėje buvo „visiškai užgesintas“. V. Rogovas tinkle „Telegram“ savo ruožtu kalbėjo apie menamą „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ataką“.

Lina Linkevičiūtė (AFP)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: